No anam No anam | Hace más de 2 años

Ala venga rojillos vamos a adoctrinar a los nenes y a decir que los rojos eramos buenos y los demas eran como el lobo de caperucita. A lo mejor si estuviera el lobo este pais estaria mejor

user Rara avis | Hace más de 2 años

Memòria històrica, sí; pero completa i sense sectarisme. Que inclogui la Revolució d'octubre de 1934, promoguda pel PSOE i el PCE, i que va fracassar perquè els anarquistes només s'hi varen sumar a Asturias. Es varen revoltar contra el govern republicà, legal i legítim. Aquesta revolució va suposar 1.400 morts (1.100 revolucionaris i 300 membres de l'exèrcit i forces de seguretat) i la destrucció d'important patrimoni històric i artístic. A aquesta revolució hi hem d'afegir la complementària rebel·lió militar de la Generalitat de Companys, també a l'octubre de 1934, que va suposar 43 morts (27 mossos d'esquadra i milicians civils i 16 entre militars i forces de seguretat). Que inclogui la persecució del PCE contra els militants del Partit Obrer d'Unificació Marxista (POUM), per considerar-lo trotskista. El seu líder, Andreu Nin, va ser escorxat viu. Que inclogui els assassinats de les dues zones, no sols de la "nacional". Que se expliqui que durant els 5 mesos del Front Popular, anteriors a la guerra civil, hi va haver (malgrat estar el país durant tot el període en estat d'excepció) 384 morts (30% provocats per les forces de seguretat). Que es digui que, malgrat més de la meitat de les víctimes eren de gent de dretes, gairebé no es practicaren detencions dels executors esquerrans. En canvi, hi havia 2.000 falangistes empresonats (quan aquests "només" eran els responsables de 64 assassinats).

user TJUAN | Hace más de 2 años

Lamentable que un País como España, ahora se le de por RETOCAR la memoria de su historia, y no solo "retocarla", sino darle un giro, como si se tratara de un codiciado manjar, "vuelta y vuelta". La suerte, para el País es que por mucho que quieran disfrazar los anales de las vergüenzas, no lo pueden conseguir, está escrita en innumerables sitios, con o sin buenas intenciones, pero eso no podrá ningún Gobierno "cambiarlo a su favor" .

toni toni | Hace más de 2 años

Y la Memòria Llibertària de Menorca dirá la verdad sobre la escabechina en la isla. Y la Memòria d’Eivissa i Formentera que dirá.

Cock&Roi Cock&Roi | Hace más de 2 años

Que pongan un sistema de primarias y luego ya si eso hablamos de democracia.

user Occità | Hace más de 2 años

Propòs una llei de sa memòria histórica reparadora del dolor fet pel poble català al poble mallorqui, que prohibesqui l'us de sa senyera catalana, noms de carrers, estàtues i qualsevlol símbol que faci apologia de sa repressió feixista sofrida a Mallorca per ses forces d’ocupació del nazional catolicisme feixista de mercenaris almogavers catalans durant 400 anys d'ocupació catalana repressora del drets i llibertats de sa petita gran nació mallorquina del reine de Mallorca, i defensar es drets dels mallorquins devant ses tuteles i culturització catalana impossada desde Barcelona per es falsos nazionalistes catalans mallorquins venuts per quatre calers bruts catalans a sa causa invesora cultural catalana que vol fer desapereixer sa nostra gran cultura mallorquina. Qui estima Mallorca no sa ven per quatre calers bruts catalans a cultures externes invassores radicals impossadores. Vergonya cavallers, vergonya.

Ya les vale Ya les vale | Hace más de 2 años

¿Van a hablar de las democráticas checas?

user Pep | Hace más de 2 años

L'escola hauria de tornar a la seva funcio primigenia de formar a les noves generacions. La politica s'hauria de deixar pels mitins electorals.

user Tictac | Hace más de 2 años

Ya estamos con el adoctrinamiento. Pero de que memoria histórica hablan si solo cuentan lo que ha ellos les interesa la otra parte no la cuentan. Que les expliquen por a los alumnos por ejemplo lo que pasaba en paracuellos o lo que hacían con las iglesias y los curas o no les interesa esta memoria histórica. Por cierto señores de última hora no sean tan selectivos y no publiquen solo lo que les interesa de sus amiguitos socialistas

user Yo mismo | Hace más de 2 años

La misma definición de historia ya incluye todo lo que se define como memoria histórica al explicarse los hechos de forma objetiva, no veo la necesidad de meter esta nueva moda con calzador