user "XERRAN COM A BON MALLORQUÍ" | Hace más de 9 años

Venir a Baleares forzado como un pobre emigrante o venir como un señor licenciado. Yo soy arquitecto y elegí Baleares y soy por tanto, por educación y cultura, respetuoso con el idioma balear y feliz de que mis hijos lo hablen. En Baleares, la lengua materna ha sido orgullo de identidad, desde los pecadores hasta los prohombres. Recuerdo que en una fiesta de San Juan, en la finca mallorquina de los March, a la que fui invitado, un miembro importante de la familia se levantó y comenzó así su discurso: "xerran com a bon mallorquí..."

user ergo | Hace más de 9 años

A María: Para tí y todos los catalanistas adoctrinados la historia de Mallorca y la de la isla en sí empieza hace exactamente 800 años. Antes de la invasión que consistió en quemar, robar, asesinar y violar a los mallorquines de aquel entonces no había nada. Se ve que los habitantes de Mallorca antes del genocidio eras sordos, mudos e imbéciles. Por cierto ya os callais y mucho, de contarnos como fué "la conquista".

user tom | Hace más de 9 años

Tenen totel dret del món de xerrar en català al parlament...Quin mal fa?

user Scorpio | Hace más de 9 años

Quines ganes de fé es beneit, ja de pàs també que demanin que se reconexi es galleg, es vasc, es lapao, es mallorquí, valencià, eivisenc y menorquí, vist lo vist està clà qu´ès catalanistes ni tenen ni han tengut may sentit des ridicul. P.D: Sa majoría de paisos europèus tenen altres llengos regionals, però cara a s´exterió només empleyen sa llengo nacional (no son tan coyapes).

user Jaumet | Hace más de 9 años

El propòsit d'aquesta guarda de feixistarros és "valencianitzar" les Balears. Creuen que posant en marxa un embull sobre el nom o sobre qualsevol bajanada aturaran la dignificació del català a Mallorca. Escoltau: nosaltres no volem imposar el català a Burgos ni a Mèrida, volem viure a Mallorca en la nostra llengua (català, mallorquí, menorquí, eivissencs, o el que es vulgui, tanmateix és la mateixa).

user Mallorquí | Hace más de 9 años

Això de ser català o mallorquí (o balear o europeu o espanyol) depèn de cadascú i s'ha de respectar, mai imposar (espanyol, per exemple). Però és un dilema fals. Per què no es pot ser mallorquí i català? La majoria d'escriptors i intel•lectuals mallorquins s'han definit com a mallorquins i catalans de cultura, o catalans de Mallorca (Turmeda, Llull, Costa i Llobera, Oliver...). La Balanguera d’en Joan Alcover, que és l’himne oficial de Mallorca, diu que el jovent tix la SENYERA pel demà, i és la senyera catalana i d'en Jaume I. Si no, com t'expliques que 400 llinatges mallorquins són llocs de Catalunya (Ripoll, Manresa, Rosselló, Gaià, Forcades, Reus...). Però quan tractam de llengua, l'única opinió respectable per la gent amb un mínim de coneixement, és que el mallorquí forma part del català, però no del barceloní, que és un altre dialecte del català. I tu crec que confons el català amb el barceloní. I no et deixis manipular pels espanyols que odien els catalans, que aquests sí que mos imposen es castellà, mos imposen ser espanyols, mos comanden i mos roben els doblers i la dignitat. És a Madrid que cobren i viuen dels nostres imposts, i és el govern de Madrid qui reparteix els doblers i no el de Barcelona. Tota la costa és de Madrid (Llei de Costes), l'aeroport és de Madrid, i els que comanden aquí, tots són criats de Madrid. Si els imposts quedassin a Mallorca en lloc de mantenir els funcionaris de Madrid, seríem més rics que Suïssa o Holanda. No deixis que et prenguin més el pèl.

user Xxx | Hace más de 9 años

10 millones de hablantes??? Ja.ja.ja, ..... Que me troncho

user Maria | Hace más de 9 años

Allò que no entenen els mallorquins renegats i els espanyolistes és que: -No la llengua oficial, sinó la llengua REAL de Mallorca, d'ençà de fa 800 anys, és el català de Mallorca. I aquesta és la llengua que ha vehiculat pràcticament tota la nostra cultura -Amb aquesta llengua hem fet les nostres petites aportacions a la Humanitat i al món (Ramon Llull, Joan Mascaró, Guillem Sagrera, M.Mar Bonet, Miquel Barceló) -Amb el català no arribarem a París, Londres o Nova York (on som estrangers), però sí a Pollença, a Maó o a Deià, que és on vivim i a on viurem la major part de la nostra vida i a on sí que seria terrible sentir-nos estrangers. -Amb el castellà tampoc no arribaríem a París, Londres o Nova York, com a molt a Villar del Pedroso o a Torrico. L'única llengua internacional és l'anglès, però pels qui tot lo dia estan viatjant. Per viure a Mallorca amb els mallorquins, la llengua realment útil és el català (i també el castellà). -Totes les llengües petites (suec, finès, grec, holandès) tenen una gran protecció dels seus parlants i de l'Estat, i no n'hi ha cap que es vulgui suïcidar perquè només la parlin 3 o 4 milions. I encara que la majoria de la població domini l'anglès, no el barataran mai dins ca seva per la seva pròpia llengua. I, ves per on, la majoria són països rics i oberts al món amb les seves petites llengües. Quants de mallorquins no canviarien Espanya pel benestar de Suïssa, Finlàndia o Suècia! -Voleu dir que la majoria d'historiadors, matemàtics, biòlegs, lingüistes de la UIB són uns pobres ignorants manipulats per l'adoctrinament catalanista, sense criteri propi i reclosos en la seva cultureta de campanar????? -¿Me voleu fer creure que uns quants historiadors catalanistes s'inventen la Història catalanista de Mallorca i tots els altres historiadors i professors d'Història, com a xotets de corda idiotitzats, la van inculcant als nostres pobres alumnes????. Com pot haver-hi tants d'idiotes a Mallorca? Deu ser genètic? O és que els ignorants sou voltros? -Evidentment, l'única veritat absoluta, democràtica i internacional és la ideologia espanyola que hem heretat del franquisme i que és la que voleu recuperar voltros, els nacionalistes espanyols.

user Angelabatido | Hace más de 9 años

El tema de los opinadores del PP ya era sabido, lo que no se sabe es que la mayoría son cargos de confianza que cobran una pasta gansa del propio govern y al no tener nada que hacer ni saber hacer nada más, se sedican a opinar a favor del pp con el dinero de todos...

user Pau | Hace más de 9 años

Que encara haguem d'estar en aquestes és vergonyós. Però encara és pitjor a les Corts espanyoles. Els catalans fan molt bé de voler partir i nosaltres haurem de fer el mateix.