user @yo | Hace más de 3 años

¿Y los árabes que nacían en Mallorca no eran mallorquines? Igual que si nace aquí un inglés o un alemán o un peninsular... ¿no es mallorquín?

user Jaume III coll tallat pels catalans | Hace más de 3 años

Els autèntics mallorquins nacionalistes indepedentistes no venuts a CataluÑa, també tenim sa nostra pròpia diada del 25 de octubre de 1349, quan honrram i recordam es nostres herois morts i decapitats, comandats per es nostre darrer rei Jaume III de Mallorca a sa batalla de Llucmajor, defensant ses llibertats de sa nostra petita gran nació independent del reine de Mallorca, de ses forces d’ocupació lazional catolicisme catalanes de tropes de mercenaris almogavers feixistes bèsties tarades DE PERE IV d'Aragó que sembraren el terror per tota sa nostra illa al crit de “ Desperta ferro “ ( lo de “ a por ellos “ va ser una broma devora aquestes bèsties tarades ). Mataren a Jaume III decapitat amb es coll teiat i el dugueren a amagar a sa catedral de València, perque es mallorquins no poguessin venerar-lo i ens oblidàssim de sa seva gran història i llegenda en defensa de ses llibertats de sa nostra petita gran nació del reine de Mallorca.

user Jaume II rei independent dels catalans | Hace más de 3 años

Sospitós, els catalanistes sempre eviten xerrar del reine de Mallorca, sa seva autèntica història i sa seva exterminació per part dels catalans. Es mallorquins podem fardar de ser es primers i MES nacionalistes e independentistes que ningú, durant 77 anys vàrem ser una petita gran nació i reine de Mallorca. Tenim es nostre propi día de l’independència, el 12 de septembre de 1.272, quan es nostre rei de Mallorca Jaume II va firmar sa carta de ses Franqueses escrita amb llengua occitana, per sa cual es constituia es reine de Mallorca, segons es testament del conqueridor Jaume I, però els seus hereus fexistes i bèsties tarades catalanistes mai aceptaren sa nostrta independènica que ells ara tant reclamen i mai volgueren per Mallorca, i no aturaren de oprimirnos fins destruir sa nostra petita gran nació.

user anonimo | Hace más de 3 años

Para Ja en hi ha prou, de dir disbarats!: Que te creus que te crec?. No son los castellano parlantes los que quieren hacernos perder nuestra "llengo". Son los extremistas, catalanistas y renegados como tu los que hacen lo que les mandan sus amos de Cataluña.

user @Ja en hi ha prou, de dir disbarats! | Hace más de 3 años

Tranquil fiera, tranquil que és cap d'any!

user Ja en hi ha prou, de dir disbarats! | Hace más de 3 años

La llengua heredada dels nostros majors és el Català en la modalitat mallorquina, menorquina o Eivissenca-formenterera, que era més propera al Català que no com se parla ara, que no tés res a veure amb la pastufa del Bálêà, que se van inventari que prediquen en Castellà per cercles propers al feixisme i al franquisme i el nazisme. I referent a la Història, omplir d'oprobis la figura d'un rei medieval nostro, atribuint li uns fets que no podem comprovar i que segurament son una invenció, mentres alaben fets idèntics duits a terme pels reis castellans, és propi de renegats i de traidors a la terra. I si vostè se considera molt progressusta, democrátic i cult, però continua amb aquestes animalades, pot considerar se com vulgui, pero els altres el veurem tal i com és realment. Fa més de trescent anys que els supremacistes castellans intenten pulveritzar el Català amb totes aquestes fal.làcies que amollen per aqui, però si no han assolit aquest objectiu ja no el lograran mai.

user pau | Hace más de 3 años

Lo que si es cierto que la floristería hizo negocio, Todos los que estaban ( veletas ) tienen las rodillas ensangrentadas

user @Ja en hi ha prou, de dir disbarats! | Hace más de 3 años

No me consider cap gonella i encara manco un fatxa foraster però tenc molt clar que xerr i escric a sa llengo que he heretat des meus antepassats. Es teu cas és per estudiar ja que s'única història falsificada és sa catalana i en no res ha tengut a veure sa dictadura colpista des 36. Però clàssic des catalanistes és insultar an es quals no pensen o no acaten ses seves imposicions. Molts adoctrinats i renegats hi ha en aquestes illes perquè diguent que es feixistes volen destruir ses nostres rels mil·lenàries, com és sa nostra llengua, i escrius en català?. Evidentment es perill no ve des castellanoparlants. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLEGOS".

user Ja en hi ha prou, de dir disbarats! | Hace más de 3 años

Quina mania, la dels incultíssims gonelles i fatxes forasters, de mesclar el Lemosî o Occità amb el Catalá. I si almenys sabéssin a on és Occitània, que Languedoc vol dir La llengua d'Oc(citània) i que son dues llengued germanes ( no confondre amb germániques, perque ja sabem com son) i que totes aquestes batalles lingüïstiques que conten només estan dins dels seus cervells intoxicats, tot per destruir les arrels dels balears de veritat i que tot sigui castellà, renouer, hortera, vulgar i que no quedi rastre de la nostra cultura ni del nostre poble, gairebé mil.lenaris, és el que pretèn, aquesta colla de feixistes sense cap tipus de sensibilitat ni decència. Vos podeu ficar la vostra Història falsificada, la vostra llengua postissa i les vostres males intencions a on vos càpiguen, perque a un país amb tradiciô democrâtica que no arrossrgas les sequeles d'una dictadura colpista, no vos deixarien publicar aquestes mentides tan bestials.

user clio | Hace más de 3 años

Ha corrido mucha tinta sobre el tema de saber si el catalán es una lengua "iberorromance" o "galorromance", de la rama occitana. Estos etiquetados son útiles, pero no se les debe dar más importancia de la que tienen, sobre todo cuando se sobreañaden aspectos ideológicos..