user JS | Hace más de 9 años

I jo xerr mallorquí que e´s una modalitat del català. I ningú diu que xerra balear perquè mai s'ha dit. El nostres padrins deien que xerraven mallorquí, menorquí, eivissenc o formentarenc. Però la parula de xerrar balear no mos surt, és forçada. I el català no és xerrar barceloní, sinó que és el conjunt de totes les modalitats

user ana tiene razón | Hace más de 9 años

Para #JS, si mañana Colombia quiere hablar el "colombiano", no creo que estuviera España diciéndole que no tiene derecho a hacerlo. ¿Por qué Cataluña ha de decir lo que se habla aquí? ¡Bien dicho Ana!

user The Joker . | Hace más de 9 años

Mucho Xarnego catalán hay en Mallorca !!!

user jo xerro es BALEAR, i mallorquí | Hace más de 9 años

Sempre es catalans dient-nos què hem de xerrar i què no, en comptes de fer feina per treure sa seva Catalania de sa crisi.

user JS | Hace más de 9 años

El conjunt de totes les modalitats és la qaue forma la llengua catalana. Dir que xerram una modalitat del català no vol dir que siguem catalans. És que mesclam la llengua amb la política. Un argentí xerra castellà i no és espanyol, un nord-americà xerra anglès i no és anglès i ningú diu xerr argentí o xerr americà. Ho entens AINA? I els catalans no s'hi fiquen amb la nostra manera de xerrar.Sou voltros que qualcú vos ha inflat amb aquestes idees.

user @ Aina | Hace más de 9 años

Ara és cooficial. Estaria bé que fos oficial sense compartir-ho ja que això, sense perseguir ni prohibir cap altra llengua, faria que la nostra llengua fos necessària a tothom que viu aquí. L'oficialitat en exclusiva dóna garantia de conservació si és du a terme realment. És igual si vostè li vol dir balear al nostre català. El nom no fa la cosa. La cosa és la cosa, independentment de com l'anomenem.

user Aina | Hace más de 9 años

I només dic per avui una cosa més: jo vull que es Balear sigui llengua oficial a ses Illes Balears, i a qui no li agradi, ja sap que ha de fer!

user Aina | Hace más de 9 años

És que ja no sé com dir que es pobles tenen dret a decidir sa seva identitat diferencial. Qualque lector, sigui del bàndol polític que sigui, podria dir que els canarios no xerran "canario" si ells volguessen que es "canario" tingués autoritat com llengua? Vull dir, vos imaginau qualque andaluç o extremeny dient-li a un canario que no té cap dret sobre es seu xerrar o sa seva identitat? Per què a llavors tenim noltros, i pareix tan normal i ningú es possa ses mans al cap, que els catalans ens diguen sempre què podem fer i què no podem fer amb sa nostra identitat com illencs i com balears? Per què? Quant hem signat noltros aquest contracte d'esclavitut lingüística?

user Aina | Hace más de 9 años

@josep miguel si la voluntat des poble balear és tenir una llengo balear, la tindrà i cap català ens dirà què hem de fer o què no hem de fer per poder gaudir de sa nostra identitat com ciutadans de ses illes balears.

user Josep Miquel | Hace más de 9 años

Tafel.- Si vols dir doiots estàs en el teu dret a fer el ridícul, ara be avisa abans per poder apagar es "doiometro", que per bo que sia el fondràs. De quines gelosies parles? es veu que no has circulat gairte per totes ses illes, jo si per feina i per plaer i no hi ha cap gelosia, els mallorquins parlam mallorquí i respectam el menorquí i l'eivissenc, els menorquins están ben contents de parlar menorquí i respecten el mallorquí i l'eivissenc i a eivissa passa el mateix. Els unics que parlan de gelosies inexistents i fan propaganda, mal feta perque en el teu propi texte reconeixes que es un invent, son els que volen deixar el mallorquí, el menorquí i l'eivissenc a lle ngua coloquial i just a dins ca teva. O sigui els gonelles, forasters inadaptats i cuatre bubotetes polítiques. El problema es que no ho va aconseguir el dictador Paco Pelota i sou tant curtets que vos pensau que ho aconseguireu voltros?