user mallorquín | Hace más de 3 años

Vaya, el troll de los votos negativos nos ha salido pancatalanista....jajajaj!

user Jaume I Occità Llemosí genocida matamoros | Hace más de 3 años

Es a dir, sa llengua romànica que va du el rei en Jaume a Mallorca va ser es llemossí occità i no el invent inexistent de sa llengua catalana. Quant Jaume I va conquerir Mallorca l’any 1229, es suposat pare de sa suposada llengua catalana es Beat Ramón Llull, encara no habia nascut, llavors es evident que el rei en Jaume i es seus colonitzadors no podien xerrar mai una suposada llengua que encara no había nascut. Es nostre gran cult inmemorial mallorquí Beat Ramón Llull va fer estudis i escrits de ses multituts de llengües que empleaba, però místicament no té cap test que xerri de una suposada llengua catalana de la que ell teòricament era el pare de la mateixa, però si en té bastants de sa llengua occitana que realmente ell va ser es gran divulgador de sa mateixa per tot el món conugut per el qual ell va viatjar.

user Jaume I Occità Llemosí genocida matamoros | Hace más de 3 años

Es primer llibre que es va escriure amb una llengua románica a Mallorca va ser es llibre del repartiment de sa conquesta de l’illa per part dels escribents de la cort del rei en Jaume, i aquest llibre es va escriure en llatí, àrab i llemosí ( dialecte de sa llengua occitana de sa regió llemosina del sur de França, Limoges ) que es xerrava en aquella época a sa regió subdite del reine d’espaÑa de la Catalunya actual, Marsella, i fins i tot a Gènova. D’aquest dialecte vàren derivar es actuals dialectes de sa llengua occitana que es xerren avui en els mals anomanats e inventats païssos catalans ( regions súbdites del reine de EspaÑa on es xerren es dialectes occitans ), com són es dialectes català, valencià, mallorquí, eivissenc i menorquí. Com es pot veure el rei en Jaume no va xerrar, llegir, ni escriure ni en va sentir xerrar mai de sa mal nomenada “llengua catalana” ( aquestes dues paraules juntes no les va sentir mai ), ja que simplemente no existía ni va existir mai.

user Fornalutx | Hace más de 3 años

Orgullosos d'esser Mallorquins de Mallorca, Baleares i Espayols -És un alliberament aquest reconeixement de sa plataforma Telegram a sa llengo mallorquina, ja que es es pobres residents a Mallorca que duen 40 anys sotmesos a s'infame Procés catalanista i colonialista d'en Jordi Pujol a ses Balears... Avui per aquest motiu se sorprenen que existesqui una llengo romànica denominada MALLORQUÍ (més antiga i culta que es català estàndar), tot això a causa des seu desconeixement per motius polítics i foscs interessos econòmics, de lo que és sa: història, cultura, llengos romànicas i tradicions genuïna i pròpia de ses Balears, que tenen una denominació d'origen de fa 2600 anys.

user Cabrit i Bassa | Hace más de 3 años

CAP AMUNT SES NOSTRES ILLES BALEARES .. i ARRUIX DE SA NOSTRA TERRA TOT TIPO DE PANCATALANISME.

user asombrado | Hace más de 3 años

Para @mallorquí espaÑol 1/2 y 2/2: Evidentment no hi ha enemics, lo preocupant és una IMPOSICIÓ des català en tots ets àmbits, un adoctrinament des nostros alumnes des des moment en què trepitgen un col·legi, una catalanizació de ses costums propiciat per subvencions an es grups catalanistes d'aquestes illes. Es tranquil caràcter dets habitants d'aquestes Illes ha deixat passar temps fins que s'ha donat compte de s'intenció d'enfonyar-mos en uns inexistents països i fer més força per conseguir sa separació d'Espanya, cosa que en cap moment està d'acord amb sa nostra idiosincràsia. Podem conviure amb moltes festes i amb sa gastronomia d'altres regions que en cap moment han mostrat s'intenció de fer-mos ses seves illes (així com mos consideren molts dets adoctrinats separatistes). Per noltros es perill no radica en es castellà, que assumim com a cooficial de sa nostra llengo, es nostros enemics són es que mos IMPOSEN (en aquest cas lo inherent an es catalanisme)

user Cabrit i Bassa | Hace más de 3 años

Sa nostra llengo mallorquina: Es un fet històric i un dret inalienable: Ses Illes Balears són una comunitat de persones lliures, on cada persona pot viure i expressar identitats diverses, amb esperit decidit de cohesió, fonamentat en es respecte a sa dignitat de totes i cadascuna de ses persones. S'aportació de tots ets habitants de ses Illes mos configura com una societat integradora, on s'esforç és un valor, i sa capacitat innovadora i emprenedora ha d'impulsar-se i ha de continuar formant part des nostro demble, de sempre. Sa llengo "catalana" com pròpia de ses Illes Balears, és una definició orquestrada per polítics bajans i miserables, en detriment de sa nostra llengo mallorquina, sa nostra cultura, història i tradicions, que són elements identificadors de sa nostra societat i, en conseqüència, elements vertebradors de sa nostra identitat. Ses institucions de ses Illes Balears han de garantisar s'ús normal de sa nostra llengo i ses seves varietats insulars

user @pan con tomate | Hace más de 3 años

Si no has entendido lo que te dice el Mallorquí espanyol en mallorquín te lo puedo traducir al castellano (por si acaso no entiendes nuestra "llengo"), porque creo que te ha dejado muy claro en dos palabras ARRUIX CATALANISTAS.

user @mallorquí espaÑol 2/2 | Hace más de 3 años

El que ens diferencia a tu i a mi és que defensam projectes polítics diferents. Com molts d'altres me sent estafat i enganat per una espaÑa que ni ens estima ni ens respecta ni accepta la seva diversitat nacional, per això ha fracassat, sempre ho farà i l'estat espaÑol sempre serà un estat fallit. Ja fa molt de temps que em vaig adonar que com a Balears no hi tenim res a florir a un estat fallit i tenc assumit que l'única sortida és deixar de formar-ne part. Que això implica formar part d'una República FEDERAL Catalana? i què? ens farà menys Mallorquins això? menys Balears? NO!! i de CAP MANERA implica submissió a Barcelona ni molt manco el tracte colonial a que ens té sotmesos madriZ des de fa 300 anys. Repetesc, l'enemic no ets tu, l'enemic no som jo, l'enemic és un altre (i com diuen al País Valencià, sempre ve d'Almansa).

user @mallorquí espaÑol 1/2 | Hace más de 3 años

Me pareix fantàstic que defensis el que és més nostrat, tu i jo no som enemics, però no se tracta de si se canta Els Segadors, se tracta de que no se xiuli ni se faci burla quan se canta La Balenguera (i passa més sovint del que te penses). Qui te creus que ha votat amb 150 positius i un parell de cinquantanes més (sobrepassant per molt la mitjana de vots) a uns comentaris xorres sobre freakades Trekkie? els que ens estimam la nostra Terra i la nostra Llengua i li deim Català? els que estimau la vostra Terra i la vostra Llengua però li deis Mallorquí? o potser han estat els que no els importa gens la supervivència de la nostra Llengua i tan sols la volen veure aniquilada i substituïda pel castellà? Pensa-hi. Els que ens estimam el País NO SOM enemics, els enemics són uns altres. I saps quin problema teniu voltros? que aquests enemics s'emmascaren a les vostres files.