user @Setet per siset | Hace más de 3 años

No dices más que tonterías, no fue una guerra de pueblo contra pueblo, sino una guerra entre un tío y su sobrino.

user Setet per siset | Hace más de 3 años

Siset, el respecte a les nostres institucions per part dels catalans es va veure molt clar a sa batalla de Llucmajor, podeu seguir sent un reine, però amb un rei català i a ses ordes, i si no vos tei es coll com en el vostre rei Jaume III i vos enterram a València a l'exili. Repressió màxima. Això eren ses nostres institucions durant s'ocupació catalana repressiva i violenta. Vergonya cavallers, vergonya.

user @Aragonès | Hace más de 3 años

Beneficis mutuus,El Regne d'Aragó rebia protecció x la part oriental dels Pirineus pel Sud a més d'aconseguir un impagable accés al mar.I d regió més del Regne d'Aragó RES DE RES.Era una unió dinàstica, una aliança segellada amb un matrimoni(tan habitual a l'edat mitjana)però no una unió de regnes ni molt manco passar a formar part d'Aragó.Cada regnat conservaba les seves pròpies lleis i exèrcits i x alguna cosa els successius reis d'Aragó havien d jurar els furs del Comtat d Barcelona com a prova d q se respectarien les seves llibertats.D'aquí q en la posterior unió dinàstica entre el Regne d'Aragó i el Regne d Castella aquests darrers també els havien de firmar. Va derivar en un formalisme q els reis castellans mai varen complir i q se va acabar definitivament amb la victòria borbònica i la pèrdua d Llibertats dels Catalans al sXVIII.El formalisme tot i haver perdut x complet el seu significat polític s'ha conservat fins avui al punt d q l'actual rei d'espaÑa també és Compte d Barcel

user Scorpio | Hace más de 3 años

Jo no som de dretes, però sa diada de Mallorca ês es 12 d'octubre de tota sa vida, es día qu'es primé rey de Mallorques va esê coronad, en Jaume II a s'iglèsi de Santa Eulali.

user @ Aragonés | Hace más de 3 años

Dudo que sea aragonés,las comarcas orientales de Aragón,comparten el habla con los occidentales de Cataluña,se hallan en la franja.

user F.B.i. (Fundación Balear independiente) | Hace más de 3 años

La pregunta es, ¿ si son echos históricos demostrables, que mal hay en ello y porque los de la izquierda proge comunista bolivariana, no quieren asumir la verdad histórica y se refugian en su "memoria histórica" echa a medida de sus intereses, como los adoctrinados separatistas?

user Juan Sin Miedo | Hace más de 3 años

"El documento que Jaume II firmó en 1276 concedía derechos a los habitantes de su nuevo Reino"... ¿Qué derechos?¿A no tener que someterse al derecho de pernada?

user Marga | Hace más de 3 años

Sa Diada el 12 de septembre, mos representa molt mes.

user Pep | Hace más de 3 años

“....se aprobó por unanimidad. Incluso el PSM se abstuvo”. Com quedam? Gran nivell del representat del PP. Tenim el que ens mareixem!!!

user @ya les vale | Hace más de 3 años

...i el fatxum espaÑol el genocidi d'indígenes americans. Vols que facem números i comparem? Au, el dia 12 agafa la teva estanquera, amb pollastre o sense, i ves a celebrar-ho. Si tens sort sereu tu i 199 més.