user curial | Hace más de 3 años

No s'ha de confondre la història local amb la història tribalista, sovint pancatalanista.

user hereu | Hace más de 3 años

¿Per què fer diferències entre Carles I i Alfons V el Magnànim qui va reprimir l'aixecament de la Part Forana? Per una decisió de "memòria històrica" es va retirar el nom d'un carrer ample de Palma per donar-lo a l'esmentat rei d'Aragó-Nàpols.

user Tomeu | Hace más de 3 años

Pep are te conve que en Jaume I es catala,vengue no me fasis riure,te econsei siguis ses endançes d'es reis castellans,per exemple Alfonso X, com va destrui es port d'Salé,va pesa a guinevet a sa mejorie d'ciutedans, va prende foc e nes port i va fe molts d'esclaus,dones,nins,nines,homos,es seu enterrement es a sa catedral d'Sevilla,com tu penses i quetelogues d'exterminedo,tambe es un genocide.

user @Pep | Hace más de 3 años

Pep que ets d'incult. Jaume I no va imposar cap llengua catalana, el que va passar és que va poblar l'Illa amb gent catalana que varen quedar a viure aqui i evidentment xerraven català que es va anar mesclant amb les llengües que quedaven aquí: llatí, àrab i alguna més ( que cap era el castellà, per cert ) d'aquí que el català de Mallorca tengui unes varietats que venen pecisament d'aquesta conviència am altres llengües. Saps? algo així com l'anglès d'Anglaterrra o el que es parla a Amèrica del Nord.

user Tomeu | Hace más de 3 años

Pep are te conve i en Jaume I es catala,venge no me fasis riure,te econsei segesquis ses endançes d'es reis castellans,per exemple Alfonso x,com va dexa destruit es port d'Salé,va pesa e ginevet a sa mejorie d' ciutedans,va prende foc e nes port i va fe molts d'esclaus,dones,nins i nines i homos,es seu enterrement es a sa Catedral d'Seville,com tu penses eu quetelogues d'exterminedo,o tembe es un genocide.

user Risk | Hace más de 3 años

La historia es historia, ni más ni menos. Aprender de ella nos iría muy bien para entender mejor como somos y de dónde venimos y para no cometer siempre los mismos errores.

user rae | Hace más de 3 años

Carles V concedí privilegis a Alcúdia qui havia romàs fidel a la corona. En les altres viles de Mallorca sorgiren llavors sentiments anti-alcudiencs, en particular sobre els privilegis dels vins.

user Una | Hace más de 3 años

Todo es parte de nuestra historia, solo espero que ahora los descontentos con el gobierno, los descontentos con la oposición, los ultras de ambos bandos no decidan pintar o romper las estatuas.

user joan de sa muntanya | Hace más de 3 años

Tiene un Morro que se lo pisa.... Tipico "historiador" a medida, para satisfacer el izquierdismo secesionista...

user Ensenyat | Hace más de 3 años

M'encanta conèixer aquestes històries dels nostres avantpassats, valents mallorquins que s'oposaven a les recaptacions exagerades dels poderosos. Simó Ballester, (Manacor) juntament amb Jaume Nicolau i Bartomeu Moner, van ser homes clau en la revolta de juliol de 1450. Visca Mallorca!