user Juan | Hace más de 10 años

Debería ser obligatorio para los residentes aprender alguna de las lenguas oficiales. O que paguen de su bolsillo un traductor o le pidan el favor a alguien. No me parece bien que mientras están despidiendo médicos y enfermeras y cerrando plantas de hospitales por falta de presupuesto, se sigan contratando traductores.

user mallorquin | Hace más de 10 años

Bimbolla, ¿Quienes son para ti los médicos extranjeros ininteligibles? ¿Los hispanohablantes peninsulares y sudamericanos?

user Nofre | Hace más de 10 años

Molt d'acord amben Josep Miquel i Cria corbs també des d'aquella altra òptica, encara que aspre... Una petita aportació: (1) la sanitat es financia amb els pressuposts generals, no lligat a les cotitzacions S.S.; en comprar qualsevol cosa ,amb l'IVA i altres impsts (per ex., tabac i benzina, IRPF...) qualsevol financia la sanitat; (2) efectivament la salut surrt més barata, invertint en atenció primària; (3) hi ha malalties (contagioses) que no demanen el dni (tuberculosi), i per altra banda les malalties mentals i embarassos i infància, evidentment s'han de poder seguir i controlar; (i 4) els mediadors estalvien doblers, en estalviar per la via de la informació hores de treball (visites,proves, etc. innecessàries, errades en les diagnosis, etc) i per la via de la prevenició. Per acabar, que això no només és ideologia (solidaritat, justícia social, conceptes ben constitucionals per altra banda), sinó que són dades, apunts per a l'estalvi contrastats. I que ja li val a la administradora d"Última Hora" el seu exagerat grau de permissivitat, per favor més atenció al racisme. Bon 2014!

user Vergonya | Hace más de 10 años

Madre: Si tenguéssin un poc de decència no diries rès. Com t´atreveixes a protestar perque ets de fora i no enténs el Mallorqui o Català?. Seguirament´cap persona d´aqui te va demanar que venguéssis a viure a Mallorca, i per tant t´has d´adaptar al que es parla aqui, i si no t´agrada t´en vas.. Per culpa vostra, ara tenim tota aquesta gentussa d´extrema dreta que ens vol exterminar.

user Abans erem moros | Hace más de 10 años

Els moros aval en amb cròniques històriques que ells eren a Mallorca abans de la Conquesta de Jaume I, i o el regne cristià i castellà que diuen els gonelles per deixar a Jaume I com un genocida no va existir mai. I abans dels moros hi ha via una població mesclada de gent autòctona i romàns, que després va evolucionar cap la cultura visigòtica.

user siurell llibertador | Hace más de 10 años

muchos de ellos ya saben ingles o francés

user porc sengla | Hace más de 10 años

a vegades oblidam q aqui abans i habia moros i q tal vegade ells tendrian algo q dir. tal vegade tambe varen ser invassors les naus d'arago q arrivaren?

user Bous, vaques i fíns després | Hace más de 10 años

Cayetano: La preposició Hasta, s´escriu amb "H". i una "asta" és un banyam. La majoria d´aquesta gent que es rebel.la en contra del Català, és perque gairebé no saben escriure ni en Castellà i son completament incapaços d´aprendre una nova llengüa. i s´estimen més fer-se amb la gentota d´extrema dreta que treballar la gramàtica, i riurem quan hagin d´ajudar a als seus fills a estudiar Anglès, riurem molt. Ha, ha, ha, ha, ah!.

user Cria corbs | Hace más de 10 años

El mateixos forasters que un dioa varen arribar amb les mans damunt el cap i morts de fam a les nostres Illes, els mateixos que no s´ahn volgut adaptar a la nostra Cuñltura i ara ens han declarat la guerra per exterminar-nos, els mateixos inmigrants desagraïts, son els que ara no volen que vengui gent de fora, perque els d´aqui no deim rès i esperam que els nouvinguts siguin millors que la onada forastera que ens va invadir els anys seixanta.

user m16 | Hace más de 10 años

El inefable Josep los va a meter a todos en su casa.Cuanta demagogia por Dios