user Pep | Hace más de 4 años

Camil, el rector s'ha tret de sa màniga lo dels focs artificials quan ha vist que l'ha liada ben liada. En cap de les reunions es va xerrar dels focs ni de cap motiu concret que sa comissió hagués llevat des programa si hagués estat necessari. S'empenedirà de fer fora un conjunt de voluntaris que feien feina per es monestir de forma totalment gratuita i que tots els beneficis de ses activitats anaven a parar a les seves arques.

user Camil | Hace más de 4 años

Ni s'havien convertit en una reivindicació catalana, ni corcòrdia te res a veure amb les festes, ni s'ha fet fora a ningú. El rector ha estat clar i contundent, no es poden fer els focs pirotècnics a un entorn protegit. O només "Salvam la Real" quan ens interessa que no construeixin un hospital davant ca nostra? Senyors, hem de ser coherents. I per cert, ningú s'embutxaca res, perquè surt més del que entra.

user Del seu pa en faran sopes | Hace más de 4 años

Cada any, des que era un nin petit, vaig a les festes de Sant Bernat i llavors a la església, i li don una propina a la bassina de la parròquia. Si el capella no vol festes i la gent del poble s'en ha d'anar a cel.lebrar ho a un altre costat, aniré a aquest altre costat i no visitaré la església ni donaré propina per a la parròquia. Pareix mentida, com amb la poca devoció catòlics que hi ha, encara s'els ocorresqui als capellans llevar tota la parafernàlia popular i lúdica que envolta des de sempre les festes dels sants i de Maria, perque només quedi la part religiosa. Que no se queixin de que no tenen gent, perque s'ho cerquen continuament amb el seu integrisme funest, més propi dels ayatolahs que dels rectors de pobles i de barriades. Del deu pa en faran sopes

user Miquel | Hace más de 4 años

Ramon Llull si vols et dure un llaç groc perque el te possis cuant vaigis a misa. I jo hi anire cuant sigui com abans de que tu venguesis a viure a nes Secar. Que segurament has sortit de sa colla de Arran.

user realina entristida | Hace más de 4 años

Crec que estau mesclant ous amb caragols. Crec que no és un tema polític del que xerram, ja que cada any per les festes de sant bernat han vengut políitics de tots els colors. Crec que aquí del que xerram és que un grup de gent emprenedora, voluntària (el 100% dels beneficis de les festes sempre han anat pels capellans) i amb ganes de fer feina i que estima ha volgut fer ses festes com cada any perquè estima La Real i perquè no vol perdre sa romeria més antiga de Mallorca, i el rector de torn, per guanyar quatre duros més, ha prescindit de la comissió de festes. Lo més important de tot, és que el poble de la Real ha demostrat que té més força que el rector i que pot tirar amb això i molt més. Visca Sant Bernat!

user joan de sa muntanya | Hace más de 4 años

Ja se que això no esta de moda pero l'església no esta per unir es poble, está per difondre l'Evangeli...Lo mal es que no fan ni una cosa ni s'altre!

user eufabaguera | Hace más de 4 años

Jo crec que si es que l`esglesia a d'unir es poble, aquet rector la separat . Per tant crec que esta molt mal fet

user Ramon Llull | Hace más de 4 años

Si concòrdia vol fer bé, que comenci a deixar el duros de les bodes i comunions dins la bacina i no dins la seva butxaca.

user Manolito Peralta | Hace más de 4 años

Me parece que por aqui circulan muchos Torra-adictos y Puigdemont-adictos. Porque no os vais a hacer propaganda a Vilafranca del Penedes? Poneis 4 banderitas y 4 lacitos amarillos en los arbolitos y os tomais un cava. Ale espero vuestro contraataques!!

user @antigonelles | Hace más de 4 años

A ver, vendido catalanista, has oido hablar de los boleros mallorquines? Tenemos suficiente cultura propia como para andar riendoles las gracias a los catalanes con sus sardanas, batucadas (brasileñas) y el castellets (que habria que mirar si poner en riesgo a niños sin arnés está permitido) por muy catalan que sea. Pero claro, a los que os han infiltrado entre nosotros os teneis que ganar el bocadillo de butifarra (catalana, claro está) a base de anular nuestras tradiciones