user Ala | Hace más de 5 años

Això que dius, nofret, és demagògia pura. Basta que l’administració digui que per accedir a subvencions i subhastes energètiques, s’han d’entendre amb polígons, o amb la mateixa administració que en té molts, de territori degradat i encimentat. Si ens carregam el camp, perdem tota opció d’autonomia alimentària. I ara, després de 20 anys de debatre sobre models territorials, el regalam a les empreses (per cert, la majoria de fora). Només una, amb uns conseguidors mallorquins, ja projecta vint parcs a sol rústic a Mallorca. Han vist el xollo, se’ls regala el camp sense condicionants, només perquè un parell han estat per Europa i pensen que en saben més. En mans de qui estam!!

user nofret | Hace más de 5 años

D'aqui pocs anys, potser canvii tant el clima que no hi hagui paratges ni vistes que protegir. Haurem de dir a les generacions futures que més que les conseqüències del canvi climàtic, ens preocupaven les vistes.

user @vaja--no illuminat | Hace más de 5 años

jo no tenc interesos ni a sa montanya ni en es pla, pero pens que ja esta be de omplir de merda a zones costeres, per encara posarni mes, a Alcudia entre altres a s´estiu hi hames de cent mil persones entre turistes i estiuejants i no mos queixam,¨d´aqui viu molta gent de cualsevol indret de mallorca, gracies a aixó es des pla i montanya poden estar en un relatiu paradis, es ben just repartir un poc es problemes ( per mo dir sa merda) i referent a s´agencia de disciplina com esta en mans de ploitics, faran o cualificaran depenguent des color politic de s´ajuntament(beneficiant o perjudicant)

user Ciudadano191 | Hace más de 5 años

Qué guais son los "presuntos" ecologistas. Apoyando las energías renovables, si señor...

user Toni2 | Hace más de 5 años

Auto producció, auto consum. Bastan 3 m2 de panells per persona. El rendiment de 1 m2 ès de uns 90 w. Ja se venen kits de panells fotovoltaics a un 1700 euros. Els qui vulguin tenir energia fotovoltàica que instal·li a las sevas teuladas o terrats o dins els poligons industrials.

user vaja | Hace más de 5 años

Sembla que el lobby de les energètiques ha pres el control d'aquest xat. Ja es veuen que hi ha molt de negoci a repartir i no volen que es reguli ni es zonifiqui. És més, els molesta que es qüestioni, o que es digui que cal començar per tot el territori que ja està degradat. Però no, no ho fan amb un debat d'idees, sinó desqualificant a qui s'oposa a la depredació del territori. Pel que fa a les cases del voltant, l'Agència de disciplina ja farà la feina que s'hagi de fer. El que no ens podem permetre com a societat, és depredar més territori, ocupar 40.000 metres de la vall de massanella amb una plataforma de miralls negres, que es veuran des de mitja Serra de Tramuntana. Això no és un tema de veinats, és un tema d'interés de tots els mallorquins. Qui ho vulgui desfressar d'una altra cosa, és que hi té interessos ell mateix.

user Alfombrado | Hace más de 5 años

Lo más chistoso es que la zona está infestada de chalets con piscina en parcelas más pequeñas de lo requerido y son sus propietarios los que se quejan. Sus excrementos no huelen, sólo los de quieren dar valor otra vez al campo sin saturar la isla. Paz, amor y el Plus en el salón

user Guiem | Hace más de 5 años

La obtención industrial de energía eléctrica fotovoltaica es conveniente, la ocupación de más territorio para uso industrial no. Solución: Ubicar las instalaciones industriales de energía fotovoltaica en territorio ya declarado de uso industrial o urbano Ejemplos: 1. Central eléctrica de es Murtará, que al parecer se va a cerrar. 2. La finca cercana a la central eléctrica de es Murtará con edificios en ruina (“es fogaró”??). 3. Los polígonos industriales actuales infrautilizados, casi cada pueblo de la isla tiene al menos uno. 4. Las cubiertas de las naves industriales y otros edificios adecuados, p.e. cubiertas de campos de futbol o polideportivos. 5. La altiplanicie artificial que cubre la basura acumulada en las proximidades de Palma 6. Y un largo etc que no cabe en un comentario Nota al margen: es importante para la edecuada información de los lectores, que Última Hora corrija errores flagrantes en las declaraciones que publican.

user salvem mallorca | Hace más de 5 años

Qué curioso, una regidora del psoe intentando creer que el tema ya está zanjado. Una foto de la finca en la que no aparece la pequeña possessió y el safareig que se quiere derribar... todo muy inocente. Por favor, un poco de objetividad.

user Con la soga al cuello | Hace más de 5 años

Hay que amedentrar con lo que sea a todos esos vecinos burros que tienen las fincas que parecen criaderos de ratas a que las limpien o si no multa o expropiacion para hacer parques fotovoltaico o rotonda como plazas de toros.....Basta ya de tanta tontería que somos un pueblo pintoresco, portal de la Sierra de tramontana ,cuna de brujas, bandoleros,y más.....Selva es diferente al resto de la isla....seamos cultos y coherentes.......Visca Selva i tots el Selvatgins.