user Toni2 | Hace más de 5 años

Entre 10.000 fins a 5910 a.C. las Illas eran Ibèrikas, la llengua seria el Iberik, llengua que derivan el Bask, Hongarès, Finès, etc. Devers al 10.000 el Imperi (no Iber) estava aproximadament a la actual provincia de Cadiz. De la llengua IMPERIAL derivarien el mallorquí, català, italià, castellà, gallec, etc. Hablamos la llengua IMPERIAL!!, quan parlam mallorquí o castellà. El IMPERI era i ès explotador i invasiu. A partir de 5910 a.C. forem incorporats a l'IMPERI. També posteriorment recuperaren el Iberisme durant certs periodes, o sigui la independència. Actualment som esclaus del IMPERI, igual que els que se diuen 'espanyols'.

user analfabetos | Hace más de 5 años

pero estos en qué idioma escriben? acaso los andaluces escriben igual que hablan? al colegio de nuevo!

user Tomeu Binimelis | Hace más de 5 años

La dita atribuïda a Julius Caesar. "divideix i gianyaràs", és la que apliquen aquests neo filòlegs de "sa LLengó Bàléà", un invent dels castellanoparlants per destruir el català proposant la seva divisió en mil llengües diferents, una per a cada poble, per a cada casa, per a cada persona quasi. Hi posen molts de mitjans, i molt d'empenta, i només tenen una única meta, la destrucció de la llengua catalana i mallorquina.

user yo | Hace más de 5 años

Un edifici per defensar la incultura...molt español

user Moon | Hace más de 5 años

Este tema, favorito de los ignorantes , és como decir que un argentina no habla la lengua castellana con sus propias variantes o que un norteamericano no habla inglés, BASTA YA POR FAVOR HACEMOS EL RIDICULO

user Preu per preu | Hace más de 5 años

Ni sis metres quadrats, ni res de res. Posaria la mà al foc i no em cremaria, que això ha estat una pròrroga automàtica i sigui qui sigui qui ha signada, no sabia de què se tractava. Però això no és lo més perillós. Per a mi lo més perillós, és que signin coses, (qualsevol), sense saber què fan ni què signen. Sis metres quadrats? No s'hi deuen poder reunir... bé com que jo diria que el que talla el bacallà és un tot sol, que se fa la gramàtica, les normes ortogràfiques i la pseudoassessoria del personal, amb sis metres quadrats en té de sobra. I jo encara diria més, amb dos per dos, ja n'hi hauria prou.

user Xim | Hace más de 5 años

i perqué es diu "Casal Ernest Lluch"? no tes res en contra d'aquest homo pero podrien haver posat algo mes mallorquí per l'antic convent de les reparadores..

user Mallorquín | Hace más de 5 años

Y porque no..........

user Jesus | Hace más de 5 años

Quienes defienden el mallorquín también tienen derecho a la vida. Pero si el Govern tiene la academia de nuestra lengua en Barcelona, en lo que le diga el Institut d´Estudis Catalans, el Ramon Llull y los locutores de TV3. Por otra parte no sé por qué ese casal se tiene que llamar Ernest Llull, un señor que no tiene nada que ver con Mallorca. Se podría llamar Costa i Llobera o José Maria Quadrado, qué mania con despreciar lo nuestro, nos gusta ser siervos, teniendo una cultura tan importante Y PROPIA

user aylapoliticadehoy | Hace más de 5 años

fue justo que no nombraran candidata ala clemetne seria mucho desprecio a quienes militan con antiguedad.lo de rrimanads en waterlu fue unchiste, es timdia porque no quizo dialogar conpuigemon para que se rinda y tambien es autista porque no vio que puigdemon estaba ahi dispuesto a verla y apreciarla mejor.