user angelcaido | Hace más de 10 años

JASTÀBÉ! :I la realitat diu que a Mallorca xerram una llengua diferent al catalá. Y te lo digo yo que soy mallorquin por los 4 costados y me niego a aprender el infecto barceloní invasor.Teniamos andados 30 años de Reino de Mallorca cuando se empezo a formar el embrión de la actual Cataluña ¿Tenian idioma y carecian de territorio,gramatica,diccionario y ademas eran unos incultos segun el conde de barcelona que animo a aprender el LLemosi

user angelcaido | Hace más de 10 años

Perjudicara solamente a los fucionarios cuya preparación se ha basado exclusivamente en hablar y escribir barceloní.No manipulen.

user Jaestàbé! | Hace más de 10 años

No vull entrar en polèmiques sobre el "paisos catalans" i altres coses carregades d'intencions polítiques. Jo només vull mirar la REALITAT. I la realitat diu que a Mallorca xerram una llengua diferent a l'espanyol , ja sigui com sigui el seu nom . I poc o res estima la seva terra el polític que no protegeix un dels signes identificatius de la seva terra: la llengua pròpia. Ja està bé de comentaris carregats d'intencions politiques. He nascut en aquesta terra i vull poder xerrar com me va educar els meus pares. I a partir d'ací, no m'importa aprendre altres idiomes. Qué serà el següent, me "españolizaran" el llinatge?

user alucinado | Hace más de 10 años

FrancescAC, fuera de los "paisos Catalans" ? no lo entiendo, los "Paisos Catalans es una entelequia, nunca han existido, ni siquiera Catalauña ha sido ni país, ni estado, ni reino, ni independiente ni nada, vale ya falsear la historia

user Bernat | Hace más de 10 años

Ni ha que teniu una panada mental important amb aixó de la llengua. Ja fa oi de tantes voltes que li donau per no dir les coses per el seu nom, just ni ha quatre que que tenen la honestedat de dir obertament que el catalá no serveix per res, i es aqui a hon voleu arribar tots els gonellarros que fins i tot vos inventau gramátiques d´una llengua a la que posau més accents que el txecoslovac. Parlau clar: l´objectiu final es fer del tot prescidible la llengua dels nostres avantpasats i ho feis emprant tots els camins posibles.

user Con embudo | Hace más de 10 años

Es que nos quieren hacer tragar el catalan con embudo. Si en lugar de tanta imposición se incorporara el catalan como algo normal de nuestra cultura creo que no habría tantos ascos. El primero de todos, para acceder a la administración... primer examen y eliminatorio: Catalan. Porqué no hacer todos los exámenes de esa oposición, seleccionar a los mejores y si luego se quiere evitar la entrada de "forasters" poner el catalan como último examen? Pero no, el catalan lo primero.

user AMB | Hace más de 10 años

Para Joan: Tu argumento creo que no tiene pies ni cabeza. Según tu si te vas a Londres, como cliente que eres de las tiendas, mal hacen los londinenses en no esforzarse por atenderte en castellano o catalan. Creo que no cumpliras con tu exposición y seguramente sabrás ingles o al menos lo mínimo para desenvolverte por allí.

user mallorqui | Hace más de 10 años

Sou els unics habitants duna comunitat d espanya que estau en contra de sa llengua de sa mateixa comunitat. Fins aqui arriba es vostro feixisme linguistic.

user mallorqui | Hace más de 10 años

Mem gonelles, forasters anrimallorquins i feixistes de sa llengua. Potser es català no te serveix per europa , xo es sa llengua propia dakestes illes, ho diu estatut i protegida per sa constitucio. K passa tan defensorsnk sou de sa constitució i pes català ja no vos interessa. Es català se demana pk analfabets forasters com voltros ens entengue quan vos demanem es mallorqui k tenim es dret a no canviar de llengua. El k passa es k es vostro cervell no processa una llengua k no siguines castellà i el cara al sol. Tornau a sa peninsula foeasters antimallorquins i mallorquins gonelles que van en contra de sa ciencia i historia. K te penses BURMEk saps mes hisroria k ses universitats .lunic k sabeu de cultura es sa lletra des cara al sol.

user joan | Hace más de 10 años

Jaume: vol que li diguem mallorquí i no català?...cao problema. Es mallorquí ha d'ésser requisit a sa funció pública, de sa mateixa manera que per fer feina a ses administracions canàries, andalusses i manxegues, és requisit saber es canari, s'andalús i es manxeg (hi ha manipuladors polititzats que parlen d'una sola llengua anomenada castellà). O vosté creu que es castellà (o com vosté li digui) només ha de ser un mèrit per fer feina a s'administració espanyola?