TW
0

Centenars de persones es varen sumar a distints pobles de l’Illa, i en especial a sa Pobla, a un minut de silenci per Warda Ouchene i Mohamed , la jove de vint-i-vuit anys, embarassada de quatre mesos, i el seu fill, de set anys, veïnats de sa Pobla, brutalment assassinats per la seva parella.

En una setmana, a l’Estat espanyol, han estat assassinades cinc dones i un infant, ha estat una setmana tràgica de violència masclista. Què està passant?

De les notícies sobre el cas de Warda que he llegit a la premsa, hi ha alguns fets que em criden l’atenció:

–Que la Guàrdia Civil realitzés un gran desplegament per evitar una possible agressió a n’ Alí Khouch , l’assassí, blindant el Jutjat d’Inca amb agents fortament armats amb fusells. Na Warda, amenaçada i víctima d’agressions per part de n’Alí, mai va tenir una protecció semblant.

–Que tots els polítics deixessin els seus despatxos, per fer un minut de silenci vistós i amb la premsa avisada, Ajuntament de Palma, Consell de Mallorca, el Govern al Consolat de la Mar i d’altres. També el Parlament de les Illes es va afegir al minut de silenci. Si varen canviar l’ordre del dia per fer el minut de silenci, també l’haguessin pogut canviar per dedicar un parell d’hores, o les que fessin falta, per estudiar el cas i repassar la llei 11/2016, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes i veure que és el que ha fallat o les possibles millores, sobretot en dotació de medis perquè les mesures siguin eficaces.

–Que alguns partits polítics llancessin twitters amb fotos de qualcun dels seus membres perquè sapiguem que ells també han participat en el minut de silenci de qualque administració, es pot considerar aquest fet propaganda política? Seria més raonable que els twitters fossin per aportar possibles solucions i demanar més medis de protecció per a les víctimes. Sembla, deuen creure que amb un minut de silenci i una foto per a la premsa o el Twitter ja hi ha prou. No senyors, no hi ha prou, queda molta feina per fer i és la vostra feina cercar i aportar solucions a la xacra de la violència de gènere.