TW
0

És summament preocupant el nombre elevat de personal contractat per l’administració pública. Massa sovint, tal fos un virus contagiós, s’estén una febre per crear càrrecs nous i col·locar gent nova.

A causa d’aquest fet, els efectes són els següents: 1) Hi ha més personal amb sous públics que el necessari, el que fa sospitar que la contractació es fa més a benefici dels partits que de l’Estat. 2) Una oficina a la que hi manquen uns pocs treballadors, els que hi ha acceleren una mica i se’n surten, però una oficina a la que en sobren no produeix agilitat sinó ineficàcia. 3) Els que sobren no es dediquin a no fer res, sinó a inflar la botifarra administrativa afegint als protocols més i més condicions i requisits. En conseqüència, el ciutadà no comprèn que de cada vegada: a) en lloc de simplificar, es compliquin els procediments; b) en lloc d’agilitzar, es retardin les solucions; c) en lloc d’abaratir, augmentin els costos. Al nostre país hi ha excés de departaments, assessories i secretaries, i, per això mateix, d’impostos.

És la història, repetida, que contava el padrí: –I què fa Rafel a la Sala? –Ven segells. –I per què ven segells? –Perquè la Sala ingressi els doblers que costa el sou de Rafel.