TW
6

Estic fins a la mandonguilla d'escoltar que els illencs som políticament perifèrics! Perdonin, són els polítics ultraconservadors i paternalistes madrilenys i de l'altiplà peninsular els que ho pensen així. Aquests polítics etnocèntrics creuen que la seva cultura és superior a la dels altres i, per tant, l'han imposat. Què volen aquesta gent? Aquest país és plurilingüe, multicultural i divers! Lo més exasperant, emperò, és que els cappares d?aquesta dreta tenebrosa són uns indigents intel·lectuals. Així i tot, aquesta pertinaç dreta centralista ens ha anegat amb cascades d'informació electoral madrilenya.

La victòria del PP d'Isabel Díaz Ayuso fou claríssima! Però matís l'eufòria de Pablo Casado, president del PP: 1. El PP ja governava a Madrid. 2. Ayuso será proclamada presidenta amb el vist i plau del partit verde! (Vaig prometre que mai no escriuria el nom del partit de les tres lletres).

Som socialista i parlaré d'Ángel Gabilondo, del PSOE, amb carinyo. La grandesa de Gabilondo és perceptible. És un gran ser humà, bona persona, polític decent, intel·lectual brillant, talentós. L'estil assossegat i discurssiu de Gabilondo ha xocat amb el "trumpisme". Per això, la derrota del PSM ha estat severa. En canvi, el programa de Mónica García, de Más Madrid, ha generat il·lusió. Ha fet una bona campanya. Després hi ha l'egòlatra Pablo Iglesias, el del sorpasso al PSOE. Un dels seus somnis humits era ser vicepresident. Sí, ho aconseguí amb el govern de coalició PSOE-UP, presidit pel socialista Pedro Sánchez. S'ha comentat que la seva feina com a vicepresident ha estat irrellevant. I un dia, el capriciós Iglesias ho deixà! Impulsat pel messianisme polític, manifestà un nou objectiu: redimir Madrid de l'opressió de la dreta. Un déjà vu? Però després de l'enèssima patacada electoral, Iglesias dimiteix de tot. I UP queda desballestada.

A l'ultradreta, se la combat. Ultima Hora recollí la posició d'Armin Laschet, nou líder de la CDU alemanya i successor d'Angela Merkel: «Con Alternativa para Alemania (AfD) no se coaliga ni se coopera ni siquiera se negocia». Aquests 14 mots no admeten discussió. Els socialistes defensam el "cordó sanitari" a l'ultradreta. Amb feixistes no se negocia!