Fira de les dones a Manacor.

TW

Demà dissabte, al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, tindrà lloc la segona edició de la Fira de les Dones. La primera edició, celebrada a principis del 2020, va marcar el fil conductor d’aquesta segona, mostrar el treball i la projecció de dones artistes, emprenedores o artesanes del municipi.
Carme Gomila Domínguez, delegada de Polítiques Transversals de l’Ajuntament de Manacor ha estat al capdavant de l’equip que ha organitzat aquesta segona edició i assenyala com a novetats principals d’aquesta «la implicació d’altres agents importants que ajuden a que Manacor sigui el que és, que són les comerciants». «Enguany feim un homenatge a les dones comerciants de tot el municipi, en forma d’exposició, però també hem implicat el teixit comercial en general» afegeix. La implicació dels joves ha estat també molt important: «Volíem fer un passa més i gràcies a la col·laboració dels alumnes de batxillerat de l’IES Mossèn Alcover i de l’IES Portocristo, diferents aparadors de tot el municipi estaran decorats amb les seves obres».

MANACOR. POLITICOS. Carme Gomila, regidora d¿Igualtat en Manacor


Un altre aspecte nou serà que «també podrem veure-hi reflectida la implicació de les diferents entitats sense ànim de lucre que hi ha a Manacor, ja que la majoria d’elles han programat tallers, exposicions o activitats». Despres de la primera edició, que «va superar les nostres expectatives», Gomila destaca que «em rebut més de 60 sol·licituts per muntar una paradeta i hi participaran unes 10 entitats sense ànim de lucre també. A part d’això, també hi haurà concerts, contacontes, activitats artístiques infantils i exposicions».
La regidora és clara en els motius per organitzar aquesta Fira, i sostè que «les dones estam exposades a la pressió estètica, als estereotips, a patir més malalties mentals, a la bretxa salarial, a la pobresa. I el feminisme, en definitiva, ens col·loca en una posició justa i digna».


Per a Gomila, la Fira és la culminació d´una tasca que es desenvolupa tot l´any: «feim tallers preventius a les escoles, xerrades, campanyes, atenció a víctimes de violència, etc. Som un poble feminista i seguirem treballant per ser-ho cada dia més. La Fira de les Dones ha vingut per quedar i s’ha de convertir en un símbol de manacorinitat». Així mateix vol «donar les gràcies a tothom que hi ha contribuït i que ajudaran a que la fira sigui del poble».