El Consell ya controla la construcción en rústico en el 25% del territorio de Mallorca

| Mallorca |

Valorar:
preload

El Consell de Mallorca ya controla la construcción en rústico en el 25 por ciento del territorio de Mallorca. Ello significa que un total de 934 kilómetros cuadrados están vigilados por la Agència de Defensa del Territori (ADT) con el objetivo de controlar la legalidad urbanística. En 2009 inició de forma efectiva sus actividades y hoy ya son casi una veintena los municipios que están adheridos a este organismo.

Los ayuntamientos que, hasta el momento, han cedido sus competencias municipales a la ADT son Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Capdepera y Llubí. Este pasado viernes el Consell de Direcció aprobó la incorporación de Campos y Fornalutx. En poco más de un año se ha triplicado el número de ayuntamientos que han confiado la vigilancia en suelo rústico a la Agència.

Entre los datos más destacables, según explicó el director de la ADT, Bartomeu Tugores, está que desde el día 1 de enero hasta hoy ya se han ejecutado un total de 27 demoliciones.

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

Ber
Hace más de 3 años

27 demoliciones... pues mucho trabajo les queda aún. La isla está llena de casas ilegales por todo, hay muchísimas.

Valoración:3menosmas

Joanot Colom
Hace más de 3 años

@idò si. Idò no, es que s'arriscaren a fer una casa il·legal se passaren de llestos. Ara que no plorin. Si fas una casa il·legal ets un delinqüent. Has d'esbucar sa casa i pagar sa multa. Per altra part, completament d'acord amb els que diuen que sa llei ha de ser per tots igual:s'hauria de començar esbucant es xaletarros i no ses casetes de sa gent d'a peu. S'ha de donar exemple.

Valoración:2menosmas

Joanot Colom
Hace más de 3 años

@amnistia urbanistica. Jo no estic en contra de les cases de camp, estic en contra de les cases de camp il·legals. Si tu te pots botar sa llei per construir lo que te doni la gana, perquè no me la puc botar jo per pagar es impostos que me doni la gana? Si vols fer-te una casa de camp, la fas damunt 2 quarterades, amb els permisos que toca,etc.. Si no, no te la fas.

Valoración:-4menosmas

Ensenyat
Hace más de 3 años

Per a quan l'Agència de Defensa del Territori, inspeccionarà les infraccions del gremi d'hotelers, agroturismes i gent important, que són moltes. Fins ara, només veig denúncies a gent senzilla i amb pocs recursos. Els "grans" o la gent important, aquests no apareixen, possiblement perquè l'Agència duraria poc. Això és l'esquerra que jo vaig votar?,... les properes eleccions que m'esperin d'asseguts.

Valoración:2menosmas

Joan
Hace más de 3 años

Estem pagant justos per pecadors. El camp mallorquí d'aquí uns anys pasara a l'historia. No es normal que no poguem tenir un lloc a on guardar el tractor i els aperos. Vaig fer una porxada amb fustes de pi per tapar les eines i la conselleria amb va tractar com un terrorista a mes d'una forta sanció econòmica. Em fa llàstima que els que estimem sa terra, sa nostra terra, estiguem baix aquesta dictadura d'uns que fan lleis de cara a la galeria i no estiman lo nostro. Lo dit....pagam justos per pecadors

Valoración:13menosmas

Joan
Hace más de 3 años

Deberian sancionar a los propietarios de fincas abandonadas,es una verguenza y peligroso.

Valoración:-1menosmas

Mixeta
Hace más de 3 años

En temps del batle Hidalgo a Andratx, et donaven llicencia per fer una casera d'aperos, despres mentres es construia, passava es zelador, sol.licitava una propina i ja podies continuar s'obra Resultat sa caseta es convertia en un chalet. Y no pasava res.

Valoración:6menosmas

Amnistia urbanística
Hace más de 3 años

@ ¡Vivir para ver...! Les mides legals que hi ha ara mateix no son suficients perque al propietari li valgui la pena d'estar a la finca i tenir-la neta. Com deia, fa falta s'alicient d'unes mides raonables (ni lo que es deixa fer ara ni les midea d'un chalet). Deixar fer tan poc és realment el motui pel qual es realitzen infraccions, fa falta espai.

Valoración:2menosmas

¡Vivir para ver...!
Hace más de 3 años

@ Amnistia urbanística:

Dius que "el que te una casa al camp es l’autèntic defensor del territori", sempre que sigui legal per que si es il·legal es un depredador.

Valoración:-8menosmas

Amnistia urbanística
Hace más de 3 años

Joanot Colom, el que te una casa al camp és s'autèntic defensor del territori, es que sap com s'ha de dur i mantenir curiós.

Valoración:14menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3