Cuarenta voluntarios custodiarán los nidos de buitres negro en Ariant y Ternelles

| Pollença, Mallorca |

Valorar:
preload
Voluntarios de Fundación Vida Silvestre Mediterránea

Voluntarios de Fundación Vida Silvestre Mediterránea

11-02-2017

Cuarenta voluntarios de la Fundación Vida Silvestre Mediterránea custodiarán los fines de semana las zonas de nidificación del buitre negro en las fincas de Ariant y Ternelles (ambas en el término municipal de Pollença) para evitar que la incursión de excursionistas en las áreas sensibles provoque el abandono y muerte de pollos.

El 2016 se cierra con dos cifras históricas. De una parte, se ha batido el número de pollos en las Illes, 24 este año superando el anterior récord histórico de 17 pollos contabilizados en 2014. De otra, se bate el último cómputo de excursionistas interceptados en los accesos a las zonas de nidificación. Se ha pasado de 354 a 413 intrusos en 2016, una cifra solo superada en el año 2014 cuando se interceptó a 485.

La Fundación Vida Silvestre Mediterránea celebró ayer en la finca de Son Pons en Campanet la reunión de voluntariado de vigilancia del buitre negro previa al inicio de los controles el próximo sábado 18 de febrero. Los voluntarios custodiarán en pareja, todos los fines de semana entre las 8.30 y las 15 horas, las principales zonas de nidificación del buitre en la Serra de Tramuntana, más concretamente las del Coll de sa Coloma, el Coll de Pollença, Milicians, Ariant, el Coll de Tirapeu y el Castell del Rei, priorizando estas tres últimas.

Cámaras de vigilancia

Su trabajo, coordinado con los dos agentes de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, consistirá en disuadir a los excursionistas que intenten aproximarse a las zonas de nidificación ofreciéndoles rutas alternativas. La labor de los voluntarios se ciñe exclusivamente a los fines de semana. En 2016 se instalaron además nueve cámaras de vigilancia en zonas sensibles. Siete de ellas miden el impacto de excursionistas sobre las zonas de cría en los días laborables, cuando no hay vigilancia presencial.

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Pere Llofriu
Hace más de 3 años

Doncs pau per tots. Fins i tot pels voluntaris de Ternelles, que la majoria s’hi hauran apuntat amb sanes intencions (això d’”ecomercenaris” no anava per vosaltres).

Així en general, s’esdevé que escriure per l’internet és tan fàcil que te impel•leix a amollar tot el que et passa pel capet i ja m’entendran... és tot el contrari: en discussions delicades que ‘tots te miren’ convé intentar escriure inequívocament.

Valoración:3menosmas

Jaume Estarellas
Hace más de 3 años

Pere Llofriu, vos demàn disculpes sincerament. No era el meu afany incordiar.

Valoración:2menosmas

Pere Llofriu
Hace más de 3 años

1. És què no sé de quina altra pel•lícula me sortiu:

aquesta dicotomia excursionisme clàssic vs excursionisme modern

No sabia que pel coll de Tirapeu s’hi anàs en bici. Encara no sé que pinta aquí la dicotomia d’excursionismes. Els ossos de Marta del Castillo també és un tema importantíssim, però...

Ara i aquí el tema és que proporcionalment 20 missatges de franc faran no sé què a Ternelles, una finca de la família més rica d’Espanya. Què per cert, si només en poden passar 20, surt a 1 torracollons ecomercenari per cada excursionista (Species omnia). No hi ha més problemes a la Serra, per fer voluntariat? No podrien anar a llevar barreres dels camins públics?

De Mortix a sa Calobra, ningú no anirà a tocar els nassos a qualsevol tipus d’excursionisme? No és una dicotomia molt més noticiable? Corral d’en Figuera versus Ternelles.

I el post de na Calderona, no vos sembla molt més suculent per aclarir, que les variables de l’excursionisme?

Els voltors no havien anat tan bé mai...

Valoración:4menosmas

Pere Llofriu
Hace más de 3 años

2: Els voltors no havien anat tan bé mai, aleshores tant d’escarafalls de fals salva pàtries ha de tenir segones intencions. Això és el bessó del problema.

Senyor Jaume Estarellas: no tenc ni idea de quina mosca vos ha picat. A la meva intervenció no hi era.

I efectivament, no contest anònims, i a partir d’ara tampoc no contestaré interpretacions personals del que jo no he dit..

Valoración:3menosmas

Jaume Estarellas
Hace más de 3 años

enyor Pere Llofriu, no puc estar més d'acord amb les seves paraules. Només hi ha una cosa que, com a ciclista de montanya (i per tant excursionista no ortodox) me té sa mosca darrera sa orella i és aquesta dicotomia excursionisme clàssic vs excursionisme modern. Puc assegurar que no pel fet de circular en bicicleta soc menys irrespectuós o més molest que un excursionista a peu, per clàssic que sigui. Nota: esper que jo sí sigui un interlocutor vàlid.

Valoración:-3menosmas

Laylolaylo
Hace más de 3 años

Resulta curioso que todos los buitres necesiten estar custodiados. Los de plumas, y los de traje caro y corbata carísima.

Valoración:4menosmas

Terròs
Hace más de 3 años

Senyor Pere Llofriu, no puc estar més d'acord amb les seves paraules. Només hi ha una cosa que, com a ciclista de montanya (i per tant excursionista no ortodox) me té sa mosca darrera sa orella i és aquesta dicotomia excursionisme clàssic vs excursionisme modern. Puc assegurar que no pel fet de circular en bicicleta soc menys irrespectuós o més molest que un excursionista a peu, per clàssic que sigui.

Valoración:3menosmas

Santa Eulalia
Hace más de 3 años

Apuntaros un diez a los voluntarios, realmente voluntarios sin cobrar y también a la propiedad por mantener esta protección admirable.

Valoración:-5menosmas

james
Hace más de 3 años

Cuidado que en cualquier momento viene al nido uno de los Buitres negros mas grandes que se pasean por Mallorca. El Ilustrisimo Jaime Matas. Id con cuidado que os podria quitar las carteras o cualquier objeto de valor.

Valoración:-4menosmas

Pere Llofriu
Hace más de 3 años

Actuar sempre contra l’excursionisme clàssic, de vegades exclusivament, és un símptoma de cultura malalta.

Hi ha moltes d’altres solucions, per exemple tancar Ternelles els quatre mesos crítics però obrint la resta.

De fet la recuperació dels voltors va començar així, demanant als excursionistes que s’abstinguessin de visitar la zona en època crítica, a part, lògicament, que els propietaris deixessin de posar verí i pegar-los tirs (fa uns dies algú es va carregar una àguila peixatera). Això era més d’una dècada abans que es posessin de moda les oenagés subvencionades.

Valoración:29menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2