La comunidad escolar de Llubí, en pie de guerra contra el traslado de la Secundaria a Muro

| Llubí |

Valorar:
Los padres votaron en asamblea contra el cambio de instituto, por aplastante mayoría.

Los padres votaron en asamblea contra el cambio de instituto, por aplastante mayoría.

Los padres y madres del CEIP Duran Estrany de Llubí se concentrarán este jueves en contra de que sus hijos cursen estudios en el instituto de Muro en lugar de acudir a Sineu como ocurría hasta ahora. Los planes de la Conselleria de aprobar un cambio de adscripción por razones de aforo y proximidad han puesto en pie de guerra a la comunidad educativa.

Es la primera movilización convocada por los padres y madres de alumnos, que amenazan con que no será la última. Un 99 por ciento de los asistentes a la última asamblea extraordinaria de la asociación de padres y madres del CEIP Duran Estrany se manifestó el martes por la tarde en contra de un posible cambio de adscripción.

Las razones de la Conselleria (la saturación del instituto de Sineu y la mayor proximidad con Muro) no convencen a la comunidad educativa, más teniendo en cuenta que incluso la dirección del instituto de Sineu niega que no pueda acoger al alumnado llubiner como venía haciendo hasta ahora.

Los padres y madres de alumnos han remitido una carta al director general de Planificació i Centres, Antonio Morante, comunicándole su negativa a un cambio de adscripción. Presentarán además alegaciones individuales contra dicho cambio y no cesarán en sus movilizaciones.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

maria67
Hace más de 5 años

El meu fill va a Sineu, no som de Llubi, i si esta saturat per molt que diguin i el que es trist es que una reivindicacio dels pares de les ratios per aules que se superen a Sineu i no a les aules a Muro no es comenti. Crec que hi ha d haver una racionalitzacio dels usos dels llocs public i conec professors de l institut de Sineu i son igual de bons que els de Sineu.

Valoración:0menosmas

skunk#1
Hace más de 5 años

@llubiner Ara ho he entés. Això és l'unic que pot explicar aquesta situació perque no té cap sentit queixar-te de que la conselleria et dona plaça a un millor institut (a nivell de equipaments, no entro a valorar el professorat).

Valoración:-1menosmas

llubiner
Hace más de 5 años

Llubí fou llogaret de Muro...ara fa temps som independents , no volem tornar ser dependents , ni hem l'educació dels nostres fills , millor Sineu que Muro...

Valoración:-2menosmas

ex alumne IES SINEU
Hace más de 5 años

L'IES SINEU és un institut amb una tipologia d'alumnat molt característica. Tots venim de diferents pobles del voltant, del plà de Mallorca. En aquell institut ningú es més ni té més força que ningú. Els sinevers son iguals als llubiners i als petrers, etc. Això no passaria a Muro, on els externs i els minoritaris sempre serien els de Llubí. Aquesta circumstància que pot semblar banal i estúpida es realment important quan esteim xerrant de persones en edats conflictives (com pot ser l'adolescència), de formació, de desenvolupament del coneixement.

Per altre banda, una altre raó per la qual volem quedar a Sineu és perque amb Sineu i els altres pobles del voltant compartim altres serveis mancomunats que no compartim amb Muro. Això vol dir que amb l'alumnat de l'IES Sineu ens veim mes propers perquè compartim altres coses que no només son l'educació.

L'institut de sineu va ser fruit d'un reclam històric de tots els pobles que hi anam i no volem deixar de formar-hi part.

Valoración:-1menosmas

skunk#1
Hace más de 5 años

@Afectat Només per curiositat, ¿quina és la ventatja de que el teu fill vagi a Sineu i no a Muro?

Valoración:menosmas

Afectat
Hace más de 5 años

Xisca me pareix que hauries de mirar be ses distancies. Sineu i Muro estan tots dos a 6 km de llubi. I no es queixarse per queixarse, haurieu de sabre ses coses abasn de posarles aqui i comentar noticies que segurament no vos importen, ja que segurament no teniu cap fill que hi hagi de anar. Malauradament a jo si que me afecta i vull que es meu fill vagi a Sineu

Valoración:3menosmas

Xisca
Hace más de 5 años

Sa qüestió queixar-se, sense arguments. Primer està comprobat que el de Muro és un dels millors centres d'educació secundaria i a damunt ho tenen més a prop!!!

Valoración:-1menosmas

Skunk#1
Hace más de 5 años

Los padres deberían replantearse sus quejas y pensar un poco más en lo que les conviene a sus hijos. Mi mujer es profesora interina de secundaria y ha estado sustituyendo a un profesor en el instituto de Muro. Ella sostiene que, después de haber trabajado en 15 institutos distintos, el de Muro es el mejor de los que ha visto. Aulas enormes, ratios de alumnos muy reducidas (menos de 20 alumnos por clase), equipamientos perfectos (tanto para alumnos como para profesores), un buen equipo de profesores, etc. Por otro lado, en estos momentos ya hay alumnos de Llubí estudiando en Muro así que no creo que ir allí sea un problema tan grande.

Valoración:6menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1