La negativa del PP a apoyar el catalán aumenta la crispación de los vecinos

Preparan una posible manifestación contra la decisión del equipo de gobierno

| Sa Pobla |

Valorar:

El voto en contra del equipo de gobierno del PP en la moción en defensa del catalán ha encendido los ánimos de los vecinos de sa Pobla, quienes critican y denuncian el cambio de opinión del alcalde, Biel Serra (PP), y de su gobierno local.

Para mostrar su disconformidad con el voto final del equipo de gobierno, un grupo de Facebook ha iniciado la convocatoria de un acto de protesta el próximo domingo, aunque no se ha concretado el acto. Se trata del mismo grupo que organizó el acto de las fiestas de Sant Antoni en contra del president José Ramón Bauzá y su gobierno.

Esta es la primera reacción pública de rechazo a la negativa por parte del PP a apoyar la moción en defensa del catalán que propuso la oposición durante el pleno del lunes.

Aún así, las críticas al alcalde han sido múltiples durante los últimos días en su perfil. De hecho, Serra publicó una copia del escrito de alegaciones presentado con la firma de todos los regidores de sa Pobla para frenar las críticas y aseguró que seguirán «trabajando y defendiendo nuestra lengua».

Fuera de la red, la agrupación de Esquerra de sa Pobla ha denunciado que al alcalde «le ha faltado dignidad y valentía para defender nuestra lengua», según la presidenta del partido, Catalina Munar.

Críticas

Munar asegura que «el PP de sa Pobla ha agachado la cabeza ante Bauzá y su política genocida para seguir lesionando los derechos de los catalanoparlantes». Además, la presidenta de Esquerra añade que «Serra ha roto el consenso de las fuerzas políticas conseguido en 1986 y ha hecho retroceder los avances en normalización lingüística».

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 4

Espanyolquin
Hace más de 7 años

El dia dels FETS, a IB3 retransmeteren la lectura de la Carta de Poblament en directe, però, les senyeres quatribarrades què onejaven al costat de l'oradora apareixien a la part superior del monitor com si fossin la bandera espanyola. QUINA VERGONYA. Volem cinema en CATALÀ a IB3. Volem Infornació no manipulació. Hi tenim DRET. Sóm majors d'edat i tenim lletra. SERVIDUM. Això és el què xerrau, llenguatge de servidum de possessió. Quina olor, eggg!!!!

Valoración:-1menosmas

Espanyolquin
Hace más de 7 años

volia dir no deixen transmetre TV3. Ni l'Andorrana.

Valoración:-2menosmas

Espanyolquin
Hace más de 7 años

Cadascú agafa els rols què vol. Aquest fòrum hi ha molt de arruixar rojos i separatistes, però, només són uns analfabets funcionals de la seva llengua. No respeten ningú, i més a més hi tenen interessos €. En Bauçà desprotegeix la Llengua, IB3 i deixen transmetre TV3, ni la valenciana i, NOSALTRES, la meva família crec que com espanyol en tenc dret. Si vosaltres no en voleu no ponyigueu.

Valoración:0menosmas

adèu
Hace más de 7 años

sensa por, siàu qui sòu, siàu qui sóu..

Valoración:0menosmas

Miquela
Hace más de 7 años

Llei Orgànica ESTATUT D'AUTONÒMINA

Article 3. 1. La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tendrà, juntament amb la castellana, el caràcter d'idioma oficial.

2. Tots tenen el dret de conèixer-la i d'usar-la, i ningú no podrà ser discriminat per causa de l'idioma.

3. Les institucions de les Illes Balears garantiran l’ús normal i oficial dels dos idiomes, prendran les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement i crearan les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears.

Article 4.

1. La bandera de les Illes Balears, integrada per símbols distintius legitimats històricament, serà constituïda per quatre barres roges horitzontals sobre fons groc, amb un quarter situat a la part superior esquerra de fons morat i amb un castell blanc de cinc torres enmig.

2. Cada illa podrà tenir la seva bandera i els símbols distintius propis, per acord del Consell Insular respectiu.

Valoración:3menosmas

Miquel
Hace más de 7 años

Esperdenya, escrius amb faltes a propòsit? Genial, aprendran a escriure. Cervell no s'escriu amb essa.

Valoración:0menosmas

Esperdenya
Hace más de 7 años

Genial, la SENYERA, no representa cap institució, grup si no annexam un afegit; un Grif amb fons verd, per exemple. La senyera no porta cap afegit. ÉS LA DE TOTS. A sa Pobla de Uialfas, anam a pregar a LA mare de Déu i, nadam amb sa ma a LA mar. No nadam amb sa ma a sa mar, ni pregam a sa mara de deu.

Valoración:2menosmas

Espanyolquin
Hace más de 7 años

Veig que hi ha gent poblera que pensa amb una llengua (dit llengo com ego), i xerra en cinc volcals espanyoles castellanes de Mallorca. La SENYERA quatribarrada que s'estén pels quatre punts cardinals: des del sud de França, Andorra fins als sud de València; d'Aragó fins a Maó, en cada un dels pobles oneja LA SENYERA. La senyera és el codi de pensament i de totes les comunicacions privades i públiques (entès, xerrat, llegit i parlat) de la nostra GENT. La gent que té SENY, té SENYERA. Si, si si si, la SENYERA és el símbol de la llengua (dit llengo) i de la CULTURA que es trensmet dels pares i padrins als nadons. Si, si si si, és la de TOTS els què l'hem apresa. Podem xerrar, llegir, escriure i, pensar, tenir SENY, en moltes de llengües. I els vostros fills, quantes ne parlen?

Poblers, que no vos ENGANIN. No tenen lletra. Fan vergonya al nostre BEAT (il·luminat de SENY) R. LLULL. No s'atreveixen perquè no tenen vergonya d'ofrendre la SENYERA DE TOTS. I, si tan Mallorquins sou, a veure que de vosaltres pot xerrar pollençí i binissalamer a la vegada?.

Valoración:1menosmas

un español mallorquí
Hace más de 7 años

Menos mal que en La Puebla toda via queda algo de señ comunistas y catalanes ARRUX, en La Puebla siempre habian sido normales, no afluxis BATLE.

Valoración:11menosmas

tito
Hace más de 7 años

MUY BIENNNNNNNNNNN

Valoración:-6menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 4