Biel Majoral canta 'Jo soc català' en el Saló de Sant Jordi

| Barcelona |

Valorar:

Momento en el que Biel Majoral canta 'Jo soc català' durante la entrega de las Medalles d'Or de la Generalitat de Catalunya.

324.cat

El músico y profesor de la UIB Biel Majoral ha actuado este lunes por la noche en la entrega de las Medalles d'Or de la Generalitat de Catalunya al cantautor Lluís Llach y a la maestra y pedagoga Teresa Codina en el Saló Sant Jordi de esta institución catalana.

Majoral interpretó el poema 'Jo soc català' de Pere Capellà, que compuso en 1935. El vicepresidente de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de Presidència y portavoz del Govern, Meritxell Budó, y el expresident de la Generalitat, Quim Torra, hicieron entrega de los galardones.

Sobre Llach, al que se le ha reconocido por su trayectoria como cantautor, escritor y político, y por su compromiso, se ha puesto de relieve su «espíritu de ciudadanía», ya que se considera que hay pocas personas con su espíritu y su tenacidad para servir a Catalunya.

De Codina, a quien se le ha otorgado la Medalla por ser un referente de la pedagogía en Catalunya, se ha alabado haber superado proyectos complicados, en los que ha estado al lado de los «más desvalidos y lo ha puesto al servicio del país».

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

@Quins nassos!
Hace 2 meses

Es llinatges, tan catalans com dius, que duim ets habitants d'aquestes illes són com a conseqüència de sa conquista de Medina Mayurca en sa qual, després de sa matança efectuada pes guanyadors, se va procedir a batiar an es pocs supervivents amb sos llinatges des quals varen fer de padrins joves. Però és necessari destacar que no hi ha masías, sinó posesions. No hi ha cap vestigi de sa vestimenta, ni de sa gastronomia catalana i, sa qual cosa és un clar exponent de s'idiosincràsia mayorquina, no han arribat es noms propis, excepte excepcions de renegats, com Roger, Monserrat, Oriol, etc. Senyal inequívoc que sa presència catalana en ses Balears va esser simplement ocasional.

Valoración:9menosmas

Quins nassos!
Hace 2 meses

Els farxes i els gonelles no poden consentir que sapigiem que els balears tenim el nostre origen a Catalunya, perque ens volen mantenir fermats a Espanya. Pero no fan ganes de continuar a una nació franquista, casposa i plena de mentiders i d'envejosos i de vividors. Però basta veure els llinatges de la majoria de mallorquins, iguals als dels catalans, per veure que no som ni castellans, ni andalusos ni mursians ni gabes d3 ser ho. Que hagin vingut aqui fa dos dies, no els dóna llicència per canviar les coses alseu capritxo..

Valoración:-11menosmas

@Joan
Hace 2 meses

I vostè creu que aquesta guarda sap qui era, en Pere Capellà?Aquests individus. que s'han fet els amos d'aquests espais d'opinió son molt incults i molt mentiders, però el pitjor, és que se creuen que els altres som uns pobrets analfabets als que s'els pot contar qualsevol disbarat. Pero el que és ibdign de publicar, és elcomentari que diu que els socialistes van ser els que pegaren el cop d'estat del 36, que té la barra de dir que Franco només va posar ordre i pau i que va perdonar als que per ell eren els colpistes, o sigui els socialistes. Necessitam una llei que penalitzi totes aquestes brutors. Aquestes m€rdes haurien d'estar prohibides i penalitzades.

Valoración:-1menosmas

manoletin
Hace 2 meses

Para el tal "Mallorca MAI no sera castellana": ni lo ha sido, ni lo es, ni lo será, exactamente igual que tampoco es catalana, lo siento... Para el tal "Joan" y sus "países catalanes": si eso te hace feliz, perfecto, mientras respetes que otros no creamos en eso ni en el Hada de los dientes.

Valoración:4menosmas

@Mallorca mai
Hace 2 meses

Seguramente a usted le han contado eso sus padres y abuelos fascistas. Coja un libro de historia por favor. El borbón Alfonso XIII quiso dinamitar la constitución de 1876 e instaurar una dictadura con rey de la mano de Primo de Rivera y de Berenguerle, pero le salió mal. El 12 de abril del 31 hubo votación en toda España y ganó el bando republicano. Ante esto el borbón se fué del país y con los bolsillos llenos. Después vino el golpe de estado de Franco. Y sí, una vez terminada la guerra civil siguió matando republicanos.

Valoración:-1menosmas

Para Mallorca mai
Hace 2 meses

No tienes ni idea de historia y vives en una fantasía. Sabes quien es Joan March? Era un Mallorquín que financió a Franco en casi su totalidad ya que el PSOE de entonces no aceptó resultado de las elecciones y realizó un golpe de Estado, expulsando Alfonso XIII y proclamando la República bananera y resultado fue : un desastre, desorganización, anarquismo, desórdenes, asesinatos, hambre e injusticias y esa persona Franco estableció la paz ( a malas maneras en según que lugares y a buenas a los que apoyaron la causa ) y una vez acabada la guerra perdonó a los republicanos.

Valoración:9menosmas

Joan
Hace 2 meses

Joan aquesta Illa es Mallorca dins d'Espanya que a la vegada esta dins de l'unio europea. La Constitució Espanyola te deixa q no siguis Espanyol pero cap Estat del món ( els de veritat , no vale Ikea, ni la República de Mordor ;-)) te voldra donar nacionalitat, aixo si! Oblidat dels bienes inmobiliaris, pensio, sou I sanitat ,passaport ,dni Espanyola , a veure com vius,

Valoración:8menosmas

Mallorca MAI no sera castellana
Hace 2 meses

Mallorca esta infectada de feixistes ultraespanyolistes. I és aixi, per mor de que els franquistes varen invadir aquesta illa al principi de la sublevació militar, matant a la majoria de persones normals, que mentres se pudrien dins cunetes, els altres. mallorquins traidors i forasters que havien vingut a matar als mallorquins demòcrates, se casaven. se multiplicaven i adoctrinaven als seus successors. Però qualque dia això s'acabara, perque la cultura obrira els ulls als joves i els vells se moriran.

Valoración:-8menosmas

Joan
Hace 2 meses

A veure si llegim be: "Majoral interpretó el poema 'Jo soc català' de Pere Capellà, que compuso en 1935" I ja que hi som i sense ànim d'agraviar a ningú: Visquen el països catalans!

Valoración:1menosmas

tomeeeeu
Hace 2 meses

Ido ja ho saps biel, barco i cap a catalunya. Aquí som MALLORQUINS.

Valoración:7menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3