Catalán: los formularios de Son Sant Joan ignoran la lengua propia de Mallorca

| | Palma |

Valorar:
El exalcalde 'artanenc' afirma que las personas que los atendieron ni siquiera entendían el catalán.

El exalcalde 'artanenc' afirma que las personas que los atendieron ni siquiera entendían el catalán.

Redacción Local

El exalcalde de Artà y actual conseller ejecutivo de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local en el Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, puso el grito en el cielo este domingo. El motivo, la falta de sensibilidad en el aeropuerto de Palma con las personas cuya lengua materna es la catalana, y como tal pretenden usarla en un territorio en la que esta es idioma cooficial.

Según Alzamora, Son Sant Joan no pone a disposición de los pasajeros copias en catalán de los formularios que estos deben rellenar. Para el representante de MÉS en la entidad insular, se trata de un agravio que no se debe dejar pasar, y así lo denunció en una publicación a través de las redes sociales.

En la misma, además, el exalcalde artanenc afirma que las personas que los atendieron ni siquiera entendían el catalán, algo poco comprensible en personas que se dedican a atender al público en general.

Ante estos hechos, Plataforma per la Llengua ha puesto a disposición del representante público sus servicios, para sumar la denuncia a la de otras posibles quejas de usuarios del aeropuerto, y así conseguir que su voz se escuche con más intensidad.

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 16

Yo
Hace 5 meses

Espera sentado. Catalán, inglés, alemán, francés, italiano, portugués, pastun, kazajiwtani y lo que se te ocurra, con la que está callendo te has parado a mirar si limpian o desinfectan el aeropuerto.

Valoración:6menosmas

Au
Hace 5 meses

El nostre aeroport és lamentable, i punt.

Valoración:-7menosmas

Joan
Hace 5 meses

Josep Miquel, no entenc la submissió d'una part del poble Mallorquì amb Catalunya, a València aixó no passa, ells estan ben orgullosos de la seva llengua, el valencià. Jo no escric en mallorquí perquè sóc català però li puc garantir que si fos mallorquí escriuria amb molt d'orgull en mallorquí.

Valoración:9menosmas

Anonimus
Hace 5 meses

@Juan Carlos. La lengua propia de las baleares es el mallorquín? Ole, Ole y Ole. En Menorca también?

Valoración:5menosmas

Xus
Hace 5 meses

No entenc a aquesta persona, arà mateix no deberies centrar-te en temes tan absurd com aquest, Primer de tot, hem de lluitar tots per exterminar a aquest virus, i segon, tu com a poític, dona exemple i baixa't el teu salari per ajudar a les famílies més vulnerables.

Valoración:15menosmas

Lliure
Hace 5 meses

SA nostra llengo no es es català es, ES BALEAR

Es ses Balears no Buscam per Sota perque Cercam per baix, no llançam perque tiram, No marcham perque mon enam, No pagam en diners perque pagam en dobers o dublers

No bebem bi a la buit , perque bevem Vi a las vuit

Jo SOM Balear i no SOC ( Català ni Castella) Bon hora baixa o Bon cap vespra

Valoración:11menosmas

pamboli
Hace 5 meses

Cada vegada que s'ignora la nostra llengua, s'incompleix la constitució. On són els constitucionalistes?

Valoración:-11menosmas

llosca
Hace 5 meses

y yo que pensaba que con el covid se habían marchado todos los forasteros,,,, pero no veo que están todos aquí comentando,,,

Valoración:-11menosmas

joan
Hace 5 meses

Amb tants comentaris l'únic que heu demostrat és que el CATALÀ segueix ben viu i vibrant a les illes. Gràcies a tots i totes els que col.laborau perquè així sigui i pels segles dels segles.

Valoración:-19menosmas

Josep Miquel
Hace 5 meses

Joan, lamento informa-lo que el que aqui anomenam mallorquí es llengua catalana, l'hi agradi o no. Ara si tan segur està vol possar messions li dono aventage 10 a 1 i la xifra que vulgui a que no troba una sola iFacultat de Filologia entre totes les universitats de tot el mon que li faci un certificatoficial i signat per el Dgà que digui lo contrari. Que te pietra? Per cert vegent com l'utilitza vosté es evident que es un ardent defensor del mallorquó just que no ho sap fer en mallorquí i ho fa en castellà ja que l'estima molt peró ni el degue aprendre a escriure ni el utilitza. Bravo Campeón, peró tornem a les messions, aceppta? Davant notari perque el gonellum no es gaire de fiar.

Valoración:-21menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 16