Comas renuncia a su acta de concejal en Cort «por motivos personales»

| Palma |

Valorar:
preload
El primer teniente de alcalde de Participació Ciutadana y Coordinació Territorial, Miquel Comas Oliver, ha comunicado este lunes al equipo de gobierno su decisión de renunciar «por motivos personales» al acta de concejal del Ajuntament de Palma.

El primer teniente de alcalde de Participació Ciutadana y Coordinació Territorial, Miquel Comas Oliver, ha comunicado este lunes al equipo de gobierno su decisión de renunciar «por motivos personales» al acta de concejal del Ajuntament de Palma.

15-06-2015Jaume Morey

El primer teniente de alcalde de Participació Ciutadana y Coordinació Territorial, Miquel Comas Oliver, ha comunicado este lunes al equipo de gobierno su decisión de renunciar «por motivos personales» al acta de concejal del Ajuntament de Palma, así como de todas las responsabilidades que ostenta como miembro del equipo de gobierno municipal.

Comas comparecerá este martes mediodía en rueda de prensa para explicar «con más calma» los motivos de su decisión. Lo hará acompañado del alcalde de Palma, Jose Hila, y del segundo teniente de alcalde, Antoni Noguera.

Horas después del anuncio Miquel Comas publicó un escrito en su perfil de Facebook para explicar su decisión de forma más detallada y que se centra en una demanda civil por supuestas injurias efectuadas en 2014. Apunta que dichas declaraciones se referían a la estimación parcial de un recurso contencioso administrativo que el regidor de Som Palma interpuso en 2012, y que obligó a la repetición de un proceso de selección de profesorado en la UIB, en el que él participaba.

Reproducción total del escrito publicado por Comas en Facebook:

«Tot i que demà s'ha convocat una roda de premsa per explicar-ho amb més calma, amb aquest breu escrit vull comunicar la meva decisió irrevocable de presentar la meva dimissió com a regidor de l’Ajuntament de Palma i de renunciar als meus càrrecs interns dins dels partits polítics Som Palma i Podem Palma.

Els motius són personals. Entre d'altres, recentment una sèrie de particulars m'han demandat civilment per unes suposades injúries comeses per mi en declaracions que vaig efectuar l'any 2014. Les declaracions anaven referides a l'estimació parcial d'un recurs contenciós-administratiu que vaig interposar el 2012 i que va obligar a la repetició d’un procés de selecció de professorat a la UIB en el que vaig participar. La sentència del contenciós es troba actualment en fase d'execució forçosa, havent-se dictat auto amb data de 1.09.15, per compliment erroni de la sentència judicial prèvia.

La responsabilitat civil que se'm demana en concepte d'indemnització per les suposades injúries efectuades supera de molt el meu patrimoni. Per això i per no perjudicar ni al nostre partit ni a l’estabilitat del pacte de govern, crec fonamental concentrar-me en la meva defensa legal personal i separar-ho de la funció pública que he desenvolupat fins ara. A més, per altres raons de caràcter estrictament familiar que prefereixo mantenir en la intimitat, he arribat a la conclusió que el més adient és cedir el testimoni a altres persones.

Demano disculpes a qui decebi la meva decisió. Vos asseguro que ho he estat meditant molt i sóc plenament conscient de les seves conseqüències. Afortunadament, el caràcter horitzontal i plural de la nostra candidatura ciutadana fa que ningú sigui imprescindible, ja que els lideratges són sempre compartits. Confio plenament en la capacitat de Som Palma per superar aquest i qualsevol altre repte futur. I estic convençut que la persona que em substitueix continuarà amb l’excel·lent tasca que està realitzant el nostre grup municipal dins del consistori.

Vull reconèixer totes les mostres de suport rebudes. I expressar el meu agraïment absolut a totes i cadascuna de les persones que treballen a l’Ajuntament de Palma, autèntics motors de Cort. Especialment, gràcies a l’àrea de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, professionalitat i competència de la qual admiro profundament. Gràcies també a tots els companys i companyes de l’equip de govern perquè, fins a dia d’avui, m’han demostrat el seu compromís honest amb el benestar social. I fins i tot gràcies als partits de l’oposició, ja que tot i les diferències ideològiques, han estat sempre respectuosos.

Ha estat un autèntic honor ser regidor de la meva ciutat. I molt més fer-ho com a representant de Som Palma i membre de Podem, esperit original dels quals sempre he defensat i defensaré per tot arreu. Estic molt orgullós de les coses que, en aquest curt període de temps, ja hem aconseguit o iniciat en benefici de tota la gent de Palma. Tenim molta feina i dificultats per endavant, però segur que entre totes ho aconseguirem. Des d’una altra posició i amb tot el que hem après juntes, jo seguiré lluitant per la igualtat, la justícia i la democràcia.

Ens veim als carrers!»

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 5

Josep Miquel
Hace más de 4 años

Ido facem una aposta alucinat, perque no n'has encertat ni una del que som i el que faig. Et don l'aventatge que vulguis, peró amb testimonis imparcials, perque com a bon trampós (una de les carecterístiques dels gonelles) després sortiries amb vuits i nous i cartes que no lliguen, les típiques excuses de mal pagador. No n'has encertat ni una. Si tan segur estas, tens pitera per apostar?

Valoración:1menosmas

Josep Miquel
Hace más de 4 años

Joanot, a escriure en català si, perque en el meu teps no s'ensenyava, peró al manco intent escriure amb la meva llengua el millor que puc, no en una forastera. Quantes en domines tu parlades i/o escrites? I saps una cosa que fent i tot moltes faltes me la bufa lo que gent com tu opinia l respecte

Valoración:1menosmas

ni dèu ho fa
Hace más de 4 años

"Ens veim als carrers!»" En tots al mateix temps? Quin fenómeno!

Valoración:2menosmas

fff
Hace más de 4 años

El mejor es el alcalde José Hila, que nunca nadie ha podido ser tan gris y pasar tan inadvertido, y en declaraciones dice que Palma no está crispada gracias a él. José Hila, una fiesta sin José Hila no es una fiesta, jajaja

Valoración:0menosmas

frakkin
Hace más de 4 años

Espero que si dimitiera hoy el barbas armaseis el mismo revuelo. Estais podridos.

Valoración:6menosmas

Caspa2
Hace más de 4 años

Bueno, ya empiezan las disputas subterráneas de partido, nunca se sabrá la verdad, pero muy flojito ha de ser que por una simple denuncia por injurias, dimita de su cargo, le venía grande?, estaba esperando algo así para largarse...?, ó ha tocado la realidad desde "este "lado, complicado, no?

Valoración:1menosmas

reflexio
Hace más de 4 años

Los del PP roban los enjuician, los imputan... por coger dinero del contribuyente y no dimiten... no nos los quitamos ni con agua caliente. Los de izquierda por un juicio (que aun no ha sido eh!!) de injurias (vamos lo que hace el PP cada día, insultar) no ha cogido ni un euro señores, dimite. Incluso antes de que le condenen. Eso se llama integridad!!! señores integridad... Mirad a Bauzá... sigue de diputado tan pancho y está condenado. en firme!!!!

Valoración:11menosmas

Mojaté
Hace más de 4 años

¿Para qué has dimitido? En este país si dimites porque dimites y si no dimites porque no dimites. Por eso los europeos piensan que África comienza en los Pirineos.

Valoración:4menosmas

Derechona bocazas
Hace más de 4 años

¿Casta? ¿Y está presentando la dimisión? Mira que sois farfollas los derechoides. ¡Hala!, a seguir ahí en vuestras alcantarillas a ver si en las próximas elecciones tenéis más suerte. Juasjuasjuas.

Valoración:-1menosmas

Tom Hagen
Hace más de 4 años

DIMITE no por "motivos personales", sino por una condena firme y en ejecución por injurias, que no es un tema menor....ahora Comas es CASTA!!!!

Valoración:0menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 5