Joan Lladó: «No ha habido un voto plural, se ha marginado el voto independentista»

| Palma de Mallorca |

Valorar:
preload
Los miembros de la lista de MÉS para el Parlament.

Los miembros de la lista de MÉS para el Parlament.

16-11-2014 | Jaume Morey

Este fin de semana Mallorca ha vivido las elecciones primarias abiertas de MÉS, la coalición nacionalista que conforman PSM, Iniciativa Verds y Esquerra Republicana, en la que se eligieron los cabezas de lista, unas listas que este domingo se han dado a conocer.

Al líder de Esquerra Republicana, Joan Lladó i Binimelis, le «sorprenden» los resultados, reconoce su sorpresa al estar en undécimo puesto en la lista al Parlament, y asegura que en estas primarias «no ha habido un voto plural» y que «se ha marginado el voto independentista». Sin embargo, valora positivamente que «la Esquerra haya obtenido más votos en la Part Forana que en Palma», y lamenta que «haya habido incidentes durante las votaciones que tendremos que investigar».

Por su parte, el cabeza de lista de MÉS para el Parlament, Biel Barceló, ha asegurado el respaldo de casi 4.500 militantes y simpatizantes le hacen afrontar «más legitimado y con mucha responsabilidad» las elecciones. Barceló, junto a los cabeza de lista al Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, y al Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, ha celebrado los resultados, y ha enfatizado que «hay que ganar y ganaremos al bipartidismo» y han añadido que «acabaremos con la política antisocial del PP en esta legislatura».

Por su parte, la diputada Fina Santiago ha calificado las primarias de su partido como una «fiesta democrática» de la que MÉS sale «más fuerte, más democrático y más creíble».

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 7

nofretsiquier
Hace más de 5 años

Es necessari entendre que per guanyar a la dreta i avançar cap a la independència, no es viable amb Partits Polítics per separat a on cada un reclama una parcel•la de influència i poder particular a les institucions que ens representen a tots. Tota la gent que volem participar en construir l'alternativa a la dreta i al centralisme espanyolista, hem de poder participar amb igualtat d’oportunitats i no ens hem de sentir amb inferioritat davant la gent propulsada pels seus respectius Partits Polítics. Elegim persones, valors, idees i propostes. No cultivem la divisió de les persones amb Partits, faccions, sectes o capelletes d’amics, on la unitat contra la dreta sempre es presenta partida i dividida.

Valoración:1menosmas

tofolino
Hace más de 5 años

Voltros seguiu atacant el català i veureu com d'aquí poc tendrem la mateixa situació que a Catalunya, una independencia inevitable. Per molt espanyolistes que vos poseu als fórums, no aconseguireu matar la cultura de la gent d'aquí, el problema és la vostra actitud monocultural, tan d'anglès que voleu i no sou capaços de dir dues paraules en cap idioma que no sigui el castellà. Sou penosos

Valoración:7menosmas

Concís
Hace más de 5 años

Quina espessura. No saben resumir?

Valoración:7menosmas

Vist d'una altra manera
Hace más de 5 años

Deixem estar les passions, el Sr. Lladó no ha obtingut el resultat desitjat i s’ha enfadat, també alguns militants de MES estan enfadats perque alguns comportaments d’ERC han estat excessivament agressius i han disparat les alertes que inevitablement provoca tot “coup de force”. Però l’interessant de la vida és aprendre del propis errors i no tants dels dels altres, vegem: MES te la virtut d’integrar diferents sensibilitats polítiques a partir del respecte a cada una d’elles, però donant prioritat a la construcció d’un projecte polític comú. Això és una cosa que s’ha construït amb el temps i voluntat política. Ha estat una tasca laboriosa, delicada i d’anys que s’ha fonamentat en que els partits fundadors han facilitat el posicionament personal dels seus militants sense consignes. Des de que hi ha MES ha estat normal veure que militants d’IV votaven amb militants de PSM en un o altre sentit la mateixa proposta sense que mai ningú hagi vengut després a recriminar aquesta actitud i també ha estat normal veure discussions vives amb defensors mesclats o grups de treball en que s’alien persones de distint signe perquè tiri endavant una determinada posició. Quan això passa vol dir que has superat la fase de coalició y has passat a la d’organització. Quan la cosa va estar madura es va fer el pas de crear una entitat política on les decisions les deixen de prendre les direccions i les passen a prendre els militants, entesos com a conjunt d’afiliats, un home un vot, vaja. ERC fa molt poc que s’hi ha integrat a MES i possiblement no s’ho acabava de creure, com és normal al principi, amb l’agreujant de que ha tengut una direcció política que s’ha integrat amb la voluntat de funcionar com una coalició. D’alguna manera el seu error ha estat pensar que ells podien ser agressius mentre els altres anirien amb un ciri amb la ma. Meeec, que diuen als xistes. No, ningú ha marginat els independentistes, senzillament no s’ha avalat que tornem a ser una coalició. Possiblement aquestes primàries han arribat massa prest per ERC, els ha agafat en fred i s’han lesionat. M’agradaria que es pogués fer un gest que donàs entendre que la voluntat d’integració segueix essent ferma i poder-nos dedicar a allò que ens importa, acabar amb els cacics que ens governen i tirar el nostre projecte polític endavant.

Valoración:7menosmas

Pegasso
Hace más de 5 años

@Freedom Catalonia solo ves que españa ens roba y yo veo que aun mas tontos como tu, que su propio presidente pujol a estado años y años robando desde propio catalonia! y no me digas que atur Mas queria seguir los mismo pasos que pujol!

Valoración:-2menosmas

un pequeña comarca del 3%
Hace más de 5 años

Los imperialistas secesionistas de CAtaluña no caen bien por Mallorca. Y hay que recordar que algunos del antiguo pacte están imputados por irregularidades como ellos dicen.

Valoración:-6menosmas

Freedom Catalonia
Hace más de 5 años

Gracies MES; per esser la veu de Catalunya a les Illes Balears com a nostres terres d´ultramar; i per el suport al dret a decidir; Junts fent camí per imposar als nostres veïns espanyolistes la independència. Visquin els Països Catalans!!!! ¡¡Catalunya independent, UNA , GRAN, i LLIURE!! Adéu Espanya que ens roba, “casposa”, “rància”, i “engominada”. Pobres espanyols no teniu cap futur a la nostres estimades terres Catalanes, així que foteu el camp!!!!

Valoración:-10menosmas

Ja
Hace más de 5 años

No, ell ha marginat als seus votants i militants, només es mou per doblers, no sap asumir la democràcia. Jo sóc independentista i votaré Més. La gent d'Esquerra etem farts d'en LLadó i les seves jugadetes, la democràcia ha parlat.

Valoración:3menosmas

PATURUZU
Hace más de 5 años

...y que esperabais...?, juajuajuajua, ir a catalunia. Hay uno que se esconde en la foto, porqué???

Valoración:-1menosmas

mallorquín
Hace más de 5 años

Nacionalismo mallorquín: pocos, y mal avenidos....

Valoración:-5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 7