La FAPA considera que "hay otra alternativa" a la huelga de docentes

| Palma |

Valorar:

La Federación de Asociaciones de Padres y Madres de Alumnos (FAPA) Mallorca ha defendido que «hay otra alternativa» a la huelga educativa del 15 de septiembre, aunque ha expresado su respeto «al derecho de los docentes» a llevarla a cabo y su acuerdo con los motivos que han llevado a su convocatoria.

El presidente de FAPA Mallorca, Vicenç Rodrigo, ha asegurado que los padres consideran que otra jornada de paro en los centros educativos no es «la alternativa buena» ante la situación de conflicto del sector que se vive en las islas.

«Creemos que hay otra alternativa porque se trata de una vía explorada (el paro) y respetamos el derecho de los docentes a realizar el día de huelga, y entendemos y compartimos los motivos que les llevan a ello», ha manifestado Rodrigo.

FAPA Mallorca ha expresado su preocupación por «la falta de normalidad que sufre el mundo educativo» en Baleares, ante el comienzo de un nuevo curso escolar.

Campaña

Por esta razón, la federación ha lanzado la campaña «Queremos un curso normal», a la que también se unirá la Asamblea de Docentes, convocante de la huelga, ha informado Rodrigo.

FAPA Mallorca ha convocado una rueda de prensa para este miércoles para explicar esta iniciativa, que es consecuencia de las situación de la educación en Baleares.

«Los tres cursos anteriores se han caracterizado por los recortes, por las imposiciones y arbitrariedades que han afectado a los derechos de los docentes, el alumnado y las familias, y también por la falta de transparencia», afirma también en un comunicado.

Los resultado se dejan ver, añade, «precarización del sistema de educación pública; cuestionamiento de la igualdad de oportunidades; ruptura del consenso en materia educativa y lingüística; vulneración de derechos fundamentales; desconfianza ante las instituciones educativas; inseguridad jurídica; conflicto educativo».

«La petición de la comunidad educativa es clara y lógica: Queremos un curso normal», concluye la nota, en la que la federación convoca una rueda de prensa para el próximo miércoles.

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

francisco
Hace más de 4 años

dejar de hacer de politica los maestros estan para enseñar lo mejor que sepan y los padres son los que tienen que dicidir si quieren que sos hijos estudien en el colegio que quieran .si el estdo pone unas mormas y no estamos de acuerdo cuando votemos elijiremos al que nos guste

Valoración:menosmas

Bernat
Hace más de 4 años

Claro que hay alternativa.... el que no quiera trabajar " A LA P-TA CALLE!!"

Valoración:menosmas

Finès
Hace más de 4 años

Per què hi ha fracàs escolar? Si comparam amb altres països, les diferències són enormes. Finlàndia, per exemple:

1. Només hi ha escola pública, la privada és insignificant, la concertada ni existeix.

2. L'escola és totalment gratuïta: menjador, llibres, material escolar, transport...TOT

3. Els pares pràcticament "viuen" a l'escola: la seva implicació amb els mestres i l'educació dels seus fills és total.

4. El permís de pater/maternitat dura 2 anys.

5. TOTES les famílies van com a mínim un pic a la setmana a la biblioteca a passar l'horabaixa amb els fills (unes biblioteques de luxe, és clar)

6. Totes les pel·lícules i canals de Tv són en versió original (anglès, francès, etc.) subtitulada. Això sí que és un bon TIL.

7. La majoria de pares i mares (i professors) dominen l'anglès.

8. No es concep que un fill sense tenir estudis mitjans o superiors pugui anar a fer feina.

9. La lectura a casa cada dia és sagrada.

10. La dedicació dels pares als fills en temps és absoluta.

11. És veritat que la poca immigració, que els professors tenguin un nivell de formació extraordinari, el prestigi i el respecte que tenen els professors, el clima, etc. També ajuda.

Només que a Mallorca tenguéssim dos o tres d'aquests avantatges, la situació canviaria radicalment.

Valoración:3menosmas

MariaBel
Hace más de 4 años

Els mestres, la UIB, els pares, docents, fins i tot gent del PP no fan xantatge, només demanen xerrar: diàleg. Majoria absoluta no vol dir dictadura, sinó respecte per les minories. Recordau que el PP tragué 70.000 vots i els docents, 100.000 persones a la manifestació: això també és democràcia. Només diàleg: no és demanar molt.

Valoración:2menosmas

Ca de bou
Hace más de 4 años

Fins ara l'escola, amb el consens de la majoria de pares (que varen votar clarament a favor dels anteriors projectes lingüístics) i professors aconseguia que els alumnes acabassin l'ESO dominant més o manco bé les dues llengües, i això era l'objectiu i ha estat un gran èxit social. Qui ha volgut rompre aquest equilibri per afavorir el castellà (amb l'excusa de l'anglès) ha estat el Govern amb l'improvisat TIL i el culpable de polititzar l'educació. L'Assemblea només ha volgut demostrar la inviabilitat d'aquesta llei i posar-hi un poc de racionalitat. Com podrà el 40% de l'alumnat amb problemes de comprensió lectora en castellà i en català superar una assignatura en anglès? La conseqüència serà més abandonaments i més fracàs escolar, perquè el gran problema del nostre sistema escolar no estroba en l'excel·lència, sinó en aconseguir que els alumnes que ara abandonen puguin aconseguir el títol de Secundària. D'altra banda, defensar una llengua i una cultura és polititzar l'educació? Fa política la RAE, l'instituto Cervantes, etc. quan defensen la cultura castellana? I un professor de castellà quan ensenya literatura? I com pot ser que aquesta associació defensa l'autonomia dels centres quan el TIL i la LOMQE són un atac directe a la línia de flotació d'aquesta i una imposició inamovible a la majoria de pares i professors? Absolutament totes les institucions i associacions pedagògiques i acadèmiques (inspectors, UIB, AMPAS...s'han manifestat en contra del TIL, però el criteri que es vol imposar és el d'una ínfima minoria. No té cap sentit

Valoración:3menosmas

Pere Pau
Hace más de 4 años

El 90% de professors, AMPAs, UIB, inspectors, directors... està en contra del TIL, i això és una minoria? La minoria ultranacionalista castellana es precisament la que ha polititzat l'educació per imposar el castellà al 87% dels pares que volen que els fills també sàpiguen català i siguin com a mínim bilingües. I que aprenguin també anglès, però així com toca, no de la manera absurda, dictatorial i improvisada com pretén fer-ho el Govern. I això ni és política, ni és nacionalisme ni és catalanisme. És, senzillament, responsabilitat i professionalitat dels pares i dels docents

Valoración:1menosmas

MariaBel
Hace más de 4 años

Tots aquests que se justifiquen en la defensa de l'educació dels seus fills per atacar els mestres, ja sabem que duen els fills a la privada, on no fa vaga ni Déu. Es pura i simple manipulació per defensar les animalades del PP

Valoración:0menosmas

Pere
Hace más de 4 años

No volem ser catalans... Tan difícil d'entendre és?

Valoración:-3menosmas

oPPinadores
Hace más de 4 años

Los oPPinadores a sueldo del PP han vuelto! No argumentan, escupen!

Valoración:1menosmas

Maria
Hace más de 4 años

Claro que sí, esperar al año que viene para ir a votar a otro que lo sepa hacer mejor (visto lo visto, no será difícil de encontrar)

Valoración:1menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2