Santandreu: «Con este divorcio la Iglesia mallorquina pierde pluralidad»

| Palma |

Valorar:

El sacerdote Jaume Santandreu ha dado a conocer el contenido de la carta remitida al obispo de Mallorca, Jesús Murgui, en la que le comunica su decisión de renunciar al ministerio sacerdotal a partir del próximo 18 de diciembre, coincidiendo con el cincuenta aniversario de su ordenación. Santandreu manifiesta su voluntad de continuar vinculado con Can Gazà.

La carta

«Sr. Bisbe,
Amb aquest escrit us present la renúncia al meu ministeri dins l'Església. El dia de les meves noces d'or sacerdotals -dia 18 de desembre- celebraré la meva darrera missa a la mateixa parròquia on vaig cantar la primera.
Humilment pens que amb aquest divorci l'església mallorquina perd pluralitat i dialèctica però tant ella com jo mateix hi sortirem guanyant en coherència i llibertat.
Reconec que heu esmercat amb mi una tolerància com cap altra institució no hauria dedicat. Però quan hom no hi pot fer res, cal deixar-ho correr. Una relació mínimament humana no pot sostenir-se sobre una desconfiança mutua. En un terratrémol a Perú vaig aprendre que quan s'ensorren els temples l'únic lloc segur es la intemperie.
Arranjar la meva situació jurídica correspon a la vostra institució. Qui surt en té prou en arreplegar la mica de dignitat que li resta.
Deslligat de l'Església oficial, seguiré enamorat de Jesús i compromés com mai en la lluita dels més desemparats.
Sé que teniu el dret de suprimir l'ajuda mensual que em passau per complementar la mica de paga que rep com a pensionista espanyol, comparable a l'import de la mínima Pensió no Contributiva. Us suplic que convertiu aquest complement del FOREC en ajuda mensual per a Can Gazà, donat que tot el temps que vaig ser capellà obrer la Diòcesi de Mallorca mai no em paga res. Tanmateix, tot el que som, teñe i faig és per a la meva família marginal.
Dia 12 de novembre passat em convocáreu a Palau de manera solemne. Davant els dos vicaris generals, mosséns Riera i Umbert, em féreu una promesa quant als abusos sexuals que vaig patir, juntament amb altres infants, de part del Germà de La Salle J. P. (el texto cita el nombre completo). Confii en la vostra paraula.
La besada que em donà el vostre antecessor, Monsenyor Enciso, el dia de la meva ordenació a la Seu tot convertint-me en súbdit, us la retorn ara com a germà.

Jaume Santandreu i Sureda

PS. Per fer-vos arribar eixa carta, seguesc el mateix procediment que empráreu per convocar-me davant vos. He lliurat l'escrit a Secretaria de Palau davant dos testimonis, tot recabant la signatura del vostre secretari.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

PILAR
Hace más de 10 años

y con todo esto ayer otra manifestación en el parlament o ayuntamiento para defender los derechos de la infancia.........MASCARADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valoración:0menosmas

palmesanito
Hace más de 10 años

Pepe Pierre: AMENNNNNNNN.....

Valoración:0menosmas

pep tony
Hace más de 10 años

Como estan nuestras Islas qui mos a vist i mos vou.... En Menorca una madre mata a su hijo...aqui en Mallorca un Saserdote se nos larga... en Pollensa un abuelo mata a su Nigeriana... Otro que retiene y mata a una Rumana... y suma y sigue....

Valoración:2menosmas

Pepe Pierre
Hace más de 10 años

La unidad de la IGLESIA está en Cristo y ya lo recordaba San Pablo cuando decía: no digáis que sois de Pedro o de Pablo, o de..., todos los cristianos somos uno en Cristo. Y fue Cristo quien instituyo su Iglesia sobre Pedro y sólo a él dio potestad. Ayer dije que rezaría por Santandreu y lo tengo en mis plegarias y oraciones.

Valoración:-5menosmas

verderolarro
Hace más de 10 años

El brujo: cuando tu quieras...Mallorquina...si no te gusta la U.H. ya sabes nadie te obliga ...Pilar.. de que crimen hablas ...??? aqui nadie a matado a nadie..??

Valoración:-2menosmas

MALLORQUINA
Hace más de 10 años

¡Por favor, un moderador! las opiniones de este diario son las peores de los diarios de baleares. Un poco de educación. Si os queréis decir según qué apuntaos a un chat.

Valoración:-3menosmas

San Dalia ( Sant Xoquí)
Hace más de 10 años

I QUOLCÚ SAP QUI ERA I ES NOM COMPLET D'AQUEST J.P.? ES MORT O ENCARA VIU? AQUEST DELICTE ES VA COMETRE A MALLORCA O AL PERÚ? I QUANT D'ANYS FA? i PER ÚLTIM; EL J.P. ES O ERA MALLORQUÍ. NO SE, AIXÓ SEMBLEN MITGES VERITATS PER A DESPISTAR, NO FÓS COSA QUE ENCARA VISQUI...

Valoración:-3menosmas

pilar
Hace más de 10 años

Nunca es demasiado tarde para contar lo que ha pasado porque no es solamente la persona que abuso sino todo el sistema (sociedad o religión) que hizo todo para hacer callar este crimen..... solo son opiniones.... tranquilos que si no...., nunca evolucionaremos!!!!!!!!!!!!!

Valoración:-4menosmas

el brujo
Hace más de 10 años

Verderolarro me pones a mil cabroncete, si quieres quedamos en el puente del tren, llevo trueque en una mano, con la otra ya sabes.

Valoración:-4menosmas

verderolarro
Hace más de 10 años

el brujo=es verro: Amigo mio se me podra decir de todo,... pero no lo de tu insinuacion... de todas formas como siempre cada cual que piense lo que quiera y tu tambien a esto se llama "Democracia" Y por favor... No gratis alla….a on no i a pico….

Valoración:-5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2