Cosplay a la Manafreak de l'any passat.

El 6 de maig arriba una nova edició de Manafreak, la fira que Manacor dedica al món de la fantasia, els còmics i la ciència ficció. La segona edició promet ser més gran i divertida encara que la primera, que ja va ser tot un èxit de públic i participació d'expositors. Una de les activitats que més va destacar l'any passat va ser el concurs de Cosplay, en què els aficionats més lliurats a aquests gèneres es van caracteritzar com els seus personatges favorits o a joc amb els mons més exòtics, competint per assolir la fidelitat més gran tant a la roba com en els maquillatge, pentinats o complements.

manafreak manacor

Donada la gran acceptació que va tenir, per a aquest any s'ha volgut potenciar encara més i per això es destinaran 900 euros en premis, repartits en 500 euros per al guanyador i dos accèssits de 200 euros. La inscripció es podrà fer el mateix 6 de maig des del matí a l'envelat de l'Ajuntament de Manacor i el concurs se celebrarà cap a les set del vespre. El jurat repartirà aquests premis entre els més originals i elaborats, cosa que serà un autèntic reconeixement als més 'freaks'. Des de l'organització de l'esdeveniment ja s'anima a començar amb els preparatius per participar en el que serà un dels actes més atractius d'un Manafreak que promet ser més gran i variat. En breu es farà públic el programa complet de la cita, però ja de moment es pot avançar que les paradetes de merchandising, còmics o llibres seran moltes més, així com les activitats que s'organitzin.

El cosplay, de la unió de les paraules angleses costume i play, va sorgir als anys 70 als mercats ambulants de còmics japonesos. La idea és representar el més fidelment possible un personatge de ficció, que pot venir dels còmics, el cinema, el màniga, l'anime o els videojocs