El batle de Manacor, Miquel Oliver, amb el delegat de Festes, Artur Aguiló, i la directora de l'Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló.

Manacor celebra la primavera amb les Fires i Festes, que estaran compreses entre el 2 i el 17 de juny. L'esport, la festa i la cultura tornen a protagonitzar un programa d'actes molt intens, que té algunes de les cites clàssiques d'aquestes festes i també algunes novetats d'interès. L'acte inaugural serà el divendres 2, amb la Sortida dels Cossiers de Manacor i el tradicional recorregut pels carrers de la ciutat fins a l'Ajuntament, on tindrà lloc el pregó de Fires i Festes, que estarà protagonitzat pel Club Esportiu Manacor en motiu del seu centenari.

Fires i festes manacor

El dissabte 3 hi haurà activitats des de la 9 del matí, amb el Mercat de segona mà i Estcos al carrer a la zona comercial. Els jocs populars, l'Scrabble, el tir olímpic i els escacs seran només algunes de les activitats de la jornada, que acabarà amb la Gran Festa d'Obertura amb el concert organitzat per Renou Col·lectiu, amb Corizonas, The Royal Flash o Peligro!, entre altres, a la plaça Ramon Llull des de les 19.00 hores. També destaquen en aquesta jornada el Tast de Vins de la DO Pla i Llevant al Parc Municipal o al Ball de Bot de primavera, amb les agrupacions Tramudança, Jai de sa Barraqueta, Esclafits i Castanyetes i Agrupació Sa Torre.

Diumenge serà la Fira de Primavera, que arrencarà a les 10 del matí i es prolongarà fins a les 10 de la nit. Inclourà Fira Artesana al Passeig Antoni Maura, Fira de l'esport a l'Avinguda Baix des Cós, Fira de l'Automòbil i Maquinària al Passeig Ferrocarril i l'Avinguda del Parc o una de les grans novetats, la Fira de manualitats a la Plaça des Cós i la Plaça Rector Rubí. També seguirà la Fira d’estocs del comerç als carrers del centre. Des de les 10.00 serà Manacor Balla, un espectacle de les diferents acadèmies del municipi, amb la participació de més de 1.500 ballarins. La música clàssica tindrà el seu lloc amb el Concert del Festival de Música Antiga i el Concert d’orgue de Mónica Melcova, tots dos al convent. La jornada es tancarà amb el Cercavila i l'Espectacle de foc amb Manafoc, que es desenvoluparà en un recorregut que acabarà a la Plaça d'es Convent.

Durant tota la setmana següent hi haurà actes de caràcter cultural com l'exposició de Gegants i Gegantes Mallorquins, la visita guiada a Manacor, una mirada enrere i els Jocs i tallers de primavera. Dimecres la ciutat tindrà la seva Gala de l’Esport al Teatre, la Cena de la Gent Gran i el recital de poesia amb tapes i vi al claustre.