user Lluís | Hace 5 meses

ca de bouCom a exemple de "defensor" des mallorquí te tenim a tu, que no aportes cap "nombre" ni "fecha" ni "dato" sinó que te dediques a copiar i aferrar sa mateixa propaganda espanyolista falsa i estantissa que un parell de sectes espanyolistes marginals i barallades escampaven durant sa transició, a fi de combatre s'oficialitat des català i reprendre sa castellanització franquista. Sens dubte éts un gran "defensor" des mallorquí... en foraster, amb s'excusa que no tens manera humana d'escriure en mallorquí sense escriure en català, perque ès sa mateixa llengua. No te pots alfabetitzar en mallorquí perque t'alfabetitzaries en català, aberració que un nacionalista espanyol com tu no se pot permetre. Éts un gran "defensor" des mallorquí... fins a tal punt que has fet es sacrifici de registrar-te en es fòrum amb diversos noms d'usuari, vist que no hi ha quòrum espanyolista per fer embalum i t'has de multiplicar i fer vasa. Un "defensor" des mallorquí... amb un activisme espanyolista compulsiu però mal calculat, mirant de fer una guerra contra tothom que no pots guanyar mai: ni canviarà sa denominació acadèmica de sa llengua catalana ni canviarà s'Estatut d'Autonomia, que reconeix es català com a llengua pròpia i oficial a ses Illes Balears. Ni tu ni sa secta marginal que t'adoctrina teniu poder per modificar res, ni hi ha cap partit amb representació parlamentària que vos faci costat. Sa propaganda espanyolista barata, estantissa i falsa de sa teva secta no la compra ni Vox, es partit espanyolista per antonomàsia. Per qualque cosa deu esser!

ca de bou ca de bou | Hace 5 meses

LluísAl menos los defensores del MALLORQUIN aportan nombres, fechas, datos, etc., ¿duele no tener los conocimientos para poder rebatir las verdades que se te exponen?. Esperemos las conclusiones de la UE en lo referente a la libre elección de la lengua en educación, paso previo para erradicar el catalanismo de las aulas, del estatuto y de las islas.

user Lluís | Hace 5 meses

sempre feliçA part de copiar i aferrar per enèsima vegada sa mateixa propaganda de sa secta, no hi pots aportar res que surti des teu cervell? Inventar confabulacions de guanyadors contra perdedors ès no aportar res a part de voler despistar. Te sents perdedor? Idò quina llàstima! Deixa't de "bla, bla, bla" i de fer pena, perque ningú s'apuntarà a un discurs penós.

sempre feliç sempre feliç | Hace 5 meses

Autorizado por Felipe V en 1717 y ratificado por las leyes de España en 1872, que en las Baleares se puede declarar en los juzgados y en los interrogatorios en IDIOMA MALLORQUIN. La historia la escriben los ganadores. Pero si eres un perdedor con suficiente dinero para comprar a renegados y traidores (caso ocurrido en esta CCAA), y los colocas en puestos estratégicos (educación, política, medios de comunicación, justicia..). Reescribirás la historia a tu conveniencia. La Historia suele llenarse de mentiras cuando los que la escriben acercan una cerilla al pergamino que contradice su vanidoso prestigio o va en contra de sus amos.

user Lluís | Hace 5 meses

AngelcaídoCap euro per sa llengua invasora, sa castellana, coneguda com a "foraster" perque ve de fora, de Castella com indica es nom. Deslleial amb sa llengua mallorquina ho éts tu, que t'has empassolat sa castellanització familiar que t'aplicaren durant es franquisme. Éts un mallorquí aforasterat i vols que tots siguem com tu. No, gràcies! Precisament éts tu qui ha de lletgir més a fi de superar sa catalanofòbia irracional, provocada pes fet d'esser un mallorquí aforasterat. Per enèsima vegada te recordaré que hi ha un caramull de llengües sense gramàtica, i no per això deixen d'esser llengües. D'altra banda, que una gramàtica s'hagi publicat a Mallorca, a Barcelona, a València o a Lleida, per què ha de voler dir que siguin llengües diferents? Una gramàtica castellana editada a Madrid, una altra a Burgos, una altra a Sevilla i una altra a Bons Aires són gramàtiques de llengües diferents? Saps de sobra que no! Idò res més...

user Anonimus | Hace 5 meses

MargarethaNo conozco ningún mallorquín que hable con su familia en castellano. Si tú lo haces es porque no eres mallorquín/a

Claudio Ranieri Claudio Ranieri | Hace 5 meses

AngelcaídoSi copia y pega de siempre?? Se ha olvidado poner lo del padre Vallorí 🤣🤣🤣

Cheppa pig Cheppa pig | Hace 5 meses

JajajajajajajajajajajajajajajajajjajajajajajajajjajajajjaajjajajajajajajjJajJajajajajajjajajjajaajjajajajajajajajajajajajajajjajajajaja

Som i Serem Som i Serem | Hace 5 meses

AngelcaídoLes facultats no t'agraden? Se veu que ets més de vídeos de youtube

Margaretha Margaretha | Hace 5 meses

En la noticia se lee: "Solo dos jueces redactan sus sentencias en este idioma de los 140 que hay destinados en las Islas." Como se entenderá, la inmensa mayoría de los que vivimos en Baleares, no usamos el catalán. Ni los propios ultracatalanistas lo usan en su propia casa, o ven películas dobladas al catalán, o compran prensa o escuchan radio en catalán. Que viva la libertad de elección de la lengua!