user Lluís | Hace 8 meses

MallorcaisnotCataloniaAquest eslogan sobre es bilingüisme i es feixisme l'hauries d'escampar i difondre per s'Espanya castellana, mem què te'n diuen! 🤣

user Lluís | Hace 8 meses

CharlieAixò ès tota sa resposta? T'has esbraonat redactant-la? Idò la te podries haver estalviada! 🤣

MallorcaisnotCatalonia MallorcaisnotCatalonia | Hace 8 meses

LluísPues hace 100 años que somos bilingues, y no pasa n a d a. Es genial ser bilingues. Y hay mas radicales catalanes que radicales españoles. Bilinguismo es el unico camino, todo lo demas es fascismo.

Charlie Charlie | Hace 8 meses

LluísPues a mi me parece que para estar a 5 de Octubre hace un calor de la hostia.

user Lluís | Hace 8 meses

CharlieQuè ès mentida? No me coneixes de res i te repetesc que parl en mallorquí d'entrada amb tothom, i molt poques vegades he de girar sa llengua i parlar en foraster. Cada llengua ès útil en es seu lloc i qualsevol supremacisme sobra. Aquí fa vuit segles que parlam mallorquí i sempre mos hem entesos. No hem hagut de menester cap altra llengua: s'Estat ha imposat es castellà i l'hem hagut d'aprendre, però es mallorquins no hem demanat sa castellanització i no hem abadonat sa llengua pròpia per sa forastera. Són es nacionalistes espanyols qui mesclen sa política pes mig, i no són gent recomanable: menteixen compulsivament. Jo de tu no me deixaria enganar! A Mallorca tots tenim amics i coneguts de diverses procedències, no vulguis donar lliçons de cosmopolitisme, que no té gens de mèrit!

Rafa Rafa | Hace 8 meses

Pasa que la imposición provoca rechazo…

Charlie Charlie | Hace 8 meses

LluísMentira lo que dice al principio.Y yo le pido que no busque usted mas discutir conmigo y que respete mi opinion.El castellano es mas util que el mallorquin y punto,no me mezcle politica de por medio.Yo me junto con todo tipo de personas,las que a mi me parezcan,faltaria mas,mallorquines,peninsulares,etc,.¿Que no se juntan los que no se parecen?.Anda que no.Sera usted.Yo no soy tan cerrada.

Jeronimo Cobo Jeronimo Cobo | Hace 8 meses

"cerca de un 90% de padres de centros privados y públicos escogiera el catalán como primera lengua de enseñanza" porque los centros, en la mayoría de casos, están dirigidos por catalanistas más o menos radicales e inducían a los padres castellanoparlantes a apuntar a sus hijos en catalán para que no quedasen excluidos... Manipulación indirecta de las cifras por parte de los más radicales.

user Lluís | Hace 8 meses

CharlieT'ho repetesc per si no t'ha quedat clar: parl en mallorquí amb gent d'origen peninsular o estrranger que viu a Mallorca, perque sa majoria entén es mallorquí, sigui perque l'ha sentit parlar sovint, perque l'ha estudiat a escola o perque l'ha après d'adult. Si consideres que sa gent que ve de fora ha de respectar sa nostra llengua, no cerquis discutir amb jo perque hi estic completament d'acord. En canvi, aniràs per mal camí si t'empassoles es discurs espanyolista des malalts de catalanofòbia. Són militants de s'extrema dreta de Vox i membres de sectes 'friquis' espanyolistes, que són diverses, petites i barallades. Enyoren sa castellanització franquista i durant tota sa democràcia han repetit com a lloros sa mateixa propaganda infantil, simplista i absurda. En mallorquí deim que no s'apleguen que no se semblin. Tu sabràs amb qui t'aplegues.

Charlie Charlie | Hace 8 meses

ca de bouSi,debe de ser eso,porque otra cosa,no me lo explico.Gracias por ayudarme a ver algo que no veia...👍