El món del mar acapara l'activitat a Porto Cristo.

Porto Cristo celebra aquest cap de setmana la seva especial relació amb el mar i el seu ric món. 'PORTes OBERTes' arriba a la localitat els dies 20 i 21 d'abril amb un programa molt complet on es podrà trobar una àmplia varietat d'actes que abasten els diferents aspectes de la cultura i les tradicions marítimes. Exposició nàutica, maquetes d'embarcacions, mercat ambulant artesà i activitats infantils seran només algunes de les propostes per a les dues jornades.

Les activitats comencen el dissabte a les 10 del matí. Des d'aquella hora i fins a les 19.00, quan la mostra tanqui les portes fins diumenge, es podrà conèixer de prop la barca de bou La Balear, del Consell de Mallorca. La nau està declarada Bé d'Interès Cultural i amb la seva presència a la mostra es promourà el coneixement del patrimoni marítim de l'Illa. Hi haurà un gran nombre d'exposicions com la d'una gran col·lecció de maquetes d'embarcacions tradicionals, la d'embarcacions i eines de Sebastià Vidal Jaume, mestre d'aixa, del capellà del Patró Pelat, o les fotogràfiques Meravelles terrestres i submarines del nostre litoral, del Club Perles Manacor o La mar cura ferides, de Rafel Sureda. Hi haurà també diversos estands on s'exposaran barques de lloguer, d'ocasió i noves, així com d'empreses de serveis que portaran al Moll activitats de busseig, escoles nàutiques o excursions per mar. Destacarà també Peixos, un parc lúdic amb temàtica mediterrània pels més petits.

portes obertes porto cristo
Porto Cristo es prepara pel seu PORTes OBERTes

Pel que fa a activitats divulgatives, dissabte entre les 10 i les 12 del matí hi haurà una xerrada sobre posidònia i microplàstics. També es podran fer excursions amb barca per la costa de Manacor o visitar les Coves dels Hams i Dinosaurland. A la tarda serà la regata de creuers Vela per l'ELA i entre les 18 i les 23 hores serà la Tarda Vela per l'ELA, a benefici d'ELA Balears a la Sala Magna del Club Nàutic de Porto Cristo.

Diumenge l'activitat serà semblant a la del dissabte quant a exposicions i estands, però hi haurà altres activitats complementàries com la Rueta Marinera o el Pintacares, tots dos davant de la Plaça de Francesc Ramis. A les 11.30 serà la xerrada El derelicte de Ses Llumetes ia les 12 el Concontes musicat A Pere i el peixet captiu.